Επικαιρότητα

Σχέση επιτυχίας για τα Γιάννενα οι Πανελλήνιες

Off

Για μία ακόμα χρονιά τα σχολεία των Ιωαννίνων καταγράφουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό επιτυχόντων στις πανελλήνιες εξετάσεις. 

Το φαινόμενο είναι γνωστό και από άλλες πόλεις της περιφέρειας, στην περίπτωση όμως της Ηπείρου έχει σταθερά χαρακτηριστικά μέσα στο χρόνο, κάτι που δείχνει ότι η ζήτηση για σπουδές και η αγάπη για τα Γράμματα είναι χαρακτηριστικό της τοπικής κοινωνίας. Συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση και η λειτουργία ενός υψηλού επιπέδου πανεπιστημίου, όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που αποτελεί πόλο έλξης για τους μαθητές και τις μαθήτριες και πρώτη επιλογή. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Ράπτης στους 1290 συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις καταγράφονται 1210 επιτυχόντες.

Ανάμεσα στους 1210 εισακτέους στα πανεπιστήμια από τα Γιάννενα, οι 25 υποψήφιοι εισάγονται σε Ιατρικές Σχολές εκ των οποίων οι 19 στην Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων και οι 27 σε Νομικές Σχολές. 

Από τα ΕΠΑΛ υπήρχαν 211 υποψήφιοι εκ των οποίων επιτυχόντες είναι οι 105 ποσοστό 60% . Ένας εκ των επιτυχόντων περνάει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Οι 41 μαθητές ΕΠΑΛ εισάγοντες σε Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Μεθοδική προετοιμασία

Ο Δημήτρης Καραμήτσος απόφοιτος του Λυκείου της Ζωσιμαίας με 19.213 μόρια εισέρχεται πρώτος στην Ιατρική Ιωαννίνων. Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ευχαρίστησε τους καθηγητές του στο Γυμνάσιο και Λύκειο ενώ για την εμπειρία των πανελληνίων εξετάσεων τόνισε ότι απαιτεί μεθοδική προετοιμασία για μακρύ χρονικό διάστημα ώστε να μην υπάρχουν κενά και ψύχραιμη προσέγγιση τόσο του ίδιου του υποψήφιου όσο και της οικογένειάς του.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο του σχολείου, αλλά και τον ρόλο που παίζει η οικογένεια στη στήριξη του μαθητή καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τις πανελλήνιες εξετάσεις. 

 

Τα «Δωδωναία»

Μετά την ανακοίνωση και των φετινών βάσεων  τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» σημειώνουν ότι επιβεβαιώνεται πως συγκαταλέγονται στα κορυφαία σχολεία της Ελλάδας σε επίπεδο πανελληνίων εξετάσεων, ενώ δίνουν συγχαρητήρια στους αποφοίτους τους και εύχονται καλή σταδιοδρομία.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου