Επικαιρότητα

Η ανάπτυξη όλης της Ηπείρου ως κινητήριος δύναμη

Off

Ειδικά χαρακτηριστικά είχε η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου με την υπάρχουσα σύνθεση που έγινε την Τετάρτη το πρωί υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη. 

Και τα χαρακτηριστικά αυτά ήταν και μία διαδικασία απολογισμού πεπραγμένων στην οποία πρώτη προχώρησε η Τ. Καλογιάννη, η οποία και έκανε μια αναδρομή στη θητεία της επί εννέα έτη στην περιφερειακή αρχή και το έργο που παρήχθη. 

Η κα Καλογιάννη απευθυνόμενη και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο που ακολουθούσε και προς την 

Επιτροπή Περιβάλλοντος, αλλά και προς το ευρύ κοινό μέσω των τοπικών ΜΜΕ έκανε έναν απολογισμό πεπραγμένων της περιόδου από την 1η Ιανουαρίου 2011 που ανέλαβε έως τις 31 Αυγούστου που ολοκληρώνει τη θητεία της.

«Κεντρικός πυλώνας και διακύβευμα της πολιτικής μας για την Ήπειρο ήταν η τόνωση της αξίας κάθε περιοχής, κάθε ενότητας της περιφέρειάς μας, η πολική ανάπτυξη ως η κινητήρια δύναμη της περιφερειακής μας πολιτικής και δράσης. Όλα τα δεδομένα, όλα τα στοιχεία, δείχνουν ότι το πετύχαμε. Έργα πολλά, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται. Από όποια άποψη και να το δει κανείς, με όποια κριτήρια απολογισμού και αν μας κρίνει, τελικά, στη μαθηματική πράξη «τι παραδίδουμε ως προς τι παραλάβαμε», το αποτέλεσμα είναι θετικό και κοινά αποδεκτό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Σε προσωπικό επίπεδο, ήδη από την προεκλογική περίοδο του 2010, με τέσσερα άρθρα που δημοσίευσα στον τοπικό Τύπο ως υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, οριοθέτησα τα θέματα και τις θέσεις μου για: Περιφερειακή Ανάπτυξη – Ώρα Μηδέν, Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον,  Αξιοβίωτη Ανάπτυξη της Υπαίθρου, Με λογισμό και με όραμα.  Ήταν η κατάθεση των πολιτικών μου αρχών και θέσεων που πιστεύω, σήμερα, ότι δικαιώθηκε με ένα έργο το οποίο συνολικά συνάντησε την κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση».

Η Αντιπεριφερειάρχης, στον εκτενή απολογισμό της αναφέρθηκε στο σύνολο των δράσεων που συμμετείχε από το έργο στη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανάπτυξη των αποχετευτικών δικτύων ειδικά στα παράλια ως τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας, την πρόοδο του ΕΣΠΑ στην περίοδο που διανύουμε και τις διεκδικήσεις συνολικά της Περιφέρειας το επόμενο διάστημα. 

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες της: 

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος / Χωροταξίας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για τη συνεργασία, τους άμεσους συνεργάτες μου και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας για την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε από κοινού τις προκλήσεις που προέκυψαν κατά την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, τους επαγγελματίες δημοσιογράφους για την εποικοδομητική κριτική που άσκησαν στο έργο μου, καθώς και την οικογένειά μου, που μου συμπαραστάθηκε στις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισα».

«Πολιτεύθηκα, με πλήρη διαφάνεια όσον αφορά τα δημόσια δεδομένα, με δημοσιότητα όλων των δημόσιων λειτουργιών, για τις οποίες ήμουν υπεύθυνη και με εξαντλητική διαβούλευση πριν από τη λήψη των αποφάσεων.

Η υπηρεσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε τιμή στο πρόσωπό μου και αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι και ήσυχη τη συνείδησή μου ότι ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες των πολιτών», κατέληξε.

Απολογισμό έκαναν με τοποθετήσεις τους και τα μέλη της επιτροπής ενώ από πολλές πλευρές αναγνωρίστηκε, παρά τις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί η δουλειά της Τ. Καλογιάννη, στην οποία και ευχήθηκαν και για τη νέα της θέση στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Στην κα Καλογιάνη που δεν έκρυψε κάποια στιγμή και τη συγκίνησή της παραδόθηκε από τα μέλη της Επιτροπής και μία αναμνηστική κάρτα. 

 

Δίπλα ολόκληρος ο απολογισμός 

της Τατιάνας Καλογιάννη

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου