Τελευταία Νέα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 02:15
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2019
Επικαιρότητα

Κινητικότητα για το Τμήμα Μετάφρασης στην Ηγουμενίτσα

Off

Τον Οκτώβριο θα γίνουν γνωστές οι προθέσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα. 

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Β. Γιόγιακας που είχε θέσει το θέμα με επιστολή στην πρυτανική ηγεσία, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται η απάντηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη λειτουργία του νέου Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, όπως ενημέρωσε τον Βασίλη Γιόγιακα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του βουλευτή Θεσπρωτίας (φωτ.) ο κ. Γιόγιακας ζήτησε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το διάδοχο Τμήμα από το φθινόπωρο του 2020 (από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021) διότι μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προληφθούν φαινόμενα απογύμνωσης του σημερινού Τμήματος. Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στην πρόθεση να καλυφθούν τρεις θέσεις μελών Δ.Ε.Π. και επιφυλάχθηκε να απαντήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου σχετικά με το αν και κατά πόσο είναι εφικτή η λειτουργία του νέου Τμήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή.

Στο μεταξύ Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης προς την Υπουργό Παιδείας για το τι προτίθεται να κάνει με το  νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την αρμόδια Υπουργό σε ποιες  ενέργειες προτίθεται να προβεί  προκειμένου το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ιδρύθηκε με τον ν. 4559/2019  για να ξεκινήσει να λειτουργεί, το αργότερο, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον ο Μάριος Κάτσης ζητά τη δέσμευση της Υπουργού να γίνουν οι 48 προσλήψεις καθηγητών (μελών ΔΕΠ) που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει δώσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να στελεχώσει τα μη αυτοδύναμα τμήματα κατά προτεραιότητα. Υπενθυμίζεται ότι για να λειτουργήσει το νέο τμήμα στην Ηγουμενίτσα απαιτούνται να διοριστούν 4 επιπλέον καθηγητές.  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά:

«Δώσαμε μεγάλη μάχη και πετύχαμε στη Θεσπρωτία να ιδρυθεί Πανεπιστημιακό τμήμα,  ενώ έχουμε δρομολογήσει τις προσλήψεις καθηγητών που απαιτούνται για να λειτουργήσει. Σήμερα, η τοπική κοινωνία είναι ανήσυχη για το αν η νέα κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει την ίδια πολιτική, καθώς η ΝΔ ως αντιπολίτευση καταψήφισε το νόμο για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Ως αντιπολίτευση είπαν πολλά. Τώρα τι θα κάνουν;  Καλούμε το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ώστε να μάθουμε αν θα συνεχίσουν ότι ξεκινήσαμε ή θα πάμε πίσω. Εμείς απαιτούμε το αυτονόητο: Να λειτουργήσει το τμήμα όπως σχεδιάστηκε. Καλούμε επίσης όλους τους τοπικούς φορείς να είναι σε εγρήγορση ώστε να υπερασπιστούμε σημαντικά κεκτημένα, καθώς με τη Νομική Πατρών, η νέα κυβέρνηση έστειλε άκρως ανησυχητικά μηνύματα οπισθοδρόμησης. Αναμένουμε και θα επανέλθουμε» κατέληξε ο βουλευτής.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ