Επικαιρότητα

Ξεκίνημα χωρίς προβλήματα για τα σχολεία

Off

Το πρωινό κουδούνισμα του ξυπνητηριού ήταν το πρώτο που άκουσαν χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, πριν ακούσουν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία τους.

Μία χρονιά που ξεκίνησε και επίσημα χθες με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κάτι που καταγράφεται πάντως τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να αναφέρεται, έπειτα από μία μακρά περίοδο όπου η κανονικότητα στα σχολεία χρειαζόταν τουλάχιστον ένα μήνα για να εμφανιστεί.

Στην πόλη των Ιωαννίνων οι σχολικές μονάδες άνοιξαν τις πύλες τους επίσης χωρίς προβλήματα, με τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της εκπαίδευσης να έχουν μεριμνήσει για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων στις υποδομές.

Από τα πρώτα σχολεία στα οποία έγινε ο αγιασμός, το σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Ακαδημίας, με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο παρόντα, όπως επίσης τον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στ. Παργανά, τους βουλευτές Γ. Αμυρά και Μ. Κεφάλα, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γ. Αϊβατίδη και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών Β. Τσίλη και Β. Τσαμπαλά αντίστοιχα.

Τις ευχές του με παραινέσεις προς τους μαθητές αλλά κυρίως προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς εξέφρασε ο Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος ενώ στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ σημείωσε: « Η γνώση είναι δύναμη. Ξεκινήστε λοιπόν από τώρα να χτίζετε γερές βάσεις ώστε μεγαλώνοντας να έχετε την δύναμη να κατακτήσετε την κοινωνία της γνώσης.  Εσείς είστε το μέλλον. Και ‘μείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε να κάνουμε το μέλλον σας καλύτερο. 

Ο δήμος θα βρίσκεται κοντά σας, όπως θα βρίσκεται κοντά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε όλες τις ανάγκες και σε όλες τις δραστηριότητές της. Θέλουμε να είστε και ‘σείς κοντά μας. Να μας βοηθήσετε για να φτιάξουμε μια ομορφότερη πόλη. Γιατί αν μπορεί κάποιος να φτιάξει ομορφότερο τον κόσμο είναι τα παιδιά.

Θέλουμε τη φρεσκάδα σας, τις ιδέες σας, την βοήθειά σας για να έχουμε καθαρές αυλές στα σχολεία, καθαρά πεζοδρόμια, να ανακυκλώσουμε, να φυτέψουμε λουλούδια. Σας εύχομαι καλή χρονιά και να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε πολλές ευκαιρίες για να τα ξαναπούμε».

Χαιρετισμό ακόμη απηύθυναν οι δύο βουλευτές, με αναφορές στο κυνήγι της αριστείας, ο κ. Παργανάς και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών της εκπαίδευσης.

 

«Επιστροφή» στη Ζωσιμαία

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Ελισάφ συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αϊβατίδη παρέστη στον αγιασμό στο Λύκειο της Ζωσιμαίας, έχοντας την ευκαιρία να επισκεφθεί το εσωτερικό του και να θυμηθεί τα δικά του χρόνια ως μαθητής στο σχολείο.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ο διευθυντής του σχολείου κ. Αγγέλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιτυχίες των αποφοίτων του Λυκείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις και καλωσόρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου.

Για μία συναρπαστική περίοδο της ζωής τους έκανε λόγο ο κ. Ελισάφ απευθυνόμενος προς τους μαθητές, ενώ επιφύλαξε θερμά λόγια για το έργο των σχολικών επιτροπών όλο το προηγούμενο διάστημα αποδίδοντας τα εύσημα στην κα Τσίλη που ήταν παρούσα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο βουλευτής Γ. Αμυράς, ο αντιδήμαρχος Γ. Αϊβατίδης και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β. Τσίλη.

 

Στο Μουσικό

Τέλος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο, ένα σχολείο που κρατά ψηλά την μουσική παράδοση και παρέστη στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης, παρουσία της βουλευτού Ιωαννίνων Μαρίας Κεφάλα και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου