Επικαιρότητα

Αναλαμβάνει πλέον η 8η ΕΜΑΚ από τη Λάρισα

Off

Ούτε το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού που έφτασε χθες και επιχείρησε να ανασύρει τη σορό του 26χρονου, κατάφερε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να μπει τέλος στην τραγωδία που γράφτηκε στην Αστράκα της Τύμφης.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου που έφτασε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι στην περιοχή επιχείρησε αρκετές φορές να προσεγγίσει το σημείο, ώστε να «κατέβουν» με συρματόσχοινα και φορείο οι διασώστες για να το αγκιστρώσουν και να το μεταφέρουν στο ελικόπτερο, όμως αυτό στάθηκε αδύνατο.

Η σορός του 26χρονου Βρετανού βρίσκεται σε μία απότομη ορθοπλαγιά, που δεν επιτρέπει την προσέγγιση του ελικοπτέρου που ανά πάσα στιγμή μπορούσε να χτυπήσει με τον έλικα στα βράχια.

Μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, το πλήρωμα του ελικοπτέρου δήλωσε αδυναμία αφού μεγαλύτερη πίεση θα ισοδυναμούσε με «απόπειρα αυτοκτονίας» και αποχώρησε.

Έτσι, οι επιτελείς από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχώρησαν στην επόμενη λύση και το μεσημέρι ειδοποιήθηκε προσωπικό από την 8η ΕΜΑΚ που εδρεύει στο Μακρυχώρι Λάρισας, να κινηθεί προς την περιοχή.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση, το προσωπικό της 8ης ΕΜΑΚ αναμενόταν να φτάσει αργά το απόγευμα στο Πάπιγγο και από εκεί επρόκειτο να κινηθεί προς το καταφύγιο για να διανυκτερεύσει.

Η προσπάθεια ανάσυρσης της σορού θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής, χωρίς να είναι βέβαιο μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές εάν θα γινόταν αναρρίχηση για να φτάσουν από χαμηλά στο σημείο ή καταρρίχηση με σχοινιά από την κορυφή του βουνού προς το σημείο που βρίσκεται η σορός.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου