Επικαιρότητα

Ανασύρθηκε η σορός του Βρετανού στην Αστράκα

Off

Χρειάστηκε μία υπεράνθρωπη, επικίνδυνη και αγωνιώδης προσπάθεια των ανδρών της 1ης και της 8ης ΕΜΑΚ, με τη βοήθεια και συνεργασία ανδρών της 5ης ΕΜΑΚ για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 26χρονου βρετανού, που εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε γκρεμό στην Αστράκα και παρέμεινε εκεί από την ημέρα της πτώσης του, την Κυριακή. 

Με ειδικό εξοπλισμό οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να κατέβουν τα απόκρημνα βράχια και να φτάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν η σορός του 26χρονου. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση το ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας, ο πιλότος του οποίου ήταν αυτός που είχε εντοπίσει τη σορό. 

Το φορείο στο οποίο τοποθετήθηκε η σορός αγκιστρώθηκε σε σχοινί του ελικοπτέρου και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο για την προσγείωση του ελικοπτέρου στο Πάπιγκο, όπου παρελήφθη από όχημα γραφείου τελετών, και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΙ για να διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση. Το κλιμάκιο των ανδρών της ΕΜΑΚ έφτασε και πάλι σε ασφαλές σημείο αργά το μεσημέρι, με τους ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ, που εδρεύει στο Μακρυχώρι Λάρισας, να τονίζουν, ότι ήταν ίσως η δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη αποστολή που έχουν λάβει μέρος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου