Ήπειρος

Εξασφαλίστηκαν τα 8 εκατ., ευρώ για το δρόμο Γέφυρα Πλάκας – Πράμαντα

Off

Ένα κρίσιμο βήμα έγινε για την προώθηση της οδικής σύνδεσης Γέφυρα Πλάκας- Τζουμέρκα. Η Περιφέρεια Ηπείρου εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου που θα ξεπεράσει τα 8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το τμήμα της επαρχιακής οδού, από τα Πηγάδια έως την Πράμαντα που αποτελεί συνέχεια του άξονα που ήδη κατασκευάζεται από τον κόμβο της Ιόνιας οδού στη Γέφυρα Πλάκας. 

Με απόφαση που υπέγραψε χτες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης η χρηματοδότηση του έργου, «αποκατάσταση – βελτίωση της 2ης επ. οδού»  με το ποσό των 8.080.000 ευρώ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.  Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει και νέα γέφυρα επί του ποταμού Αράχθου στην περιοχή Πλάκας. 

Η χρηματοδότηση του έργου αρχικά είχε ανακοινωθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης και υλοποιήθηκε όπως ανακοινώθηκε μετά από διαδοχικά αιτήματα που υπέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου στο Υπουργείο Ανάπτυξης τον περασμένο μήνα. 

Επίσης με την ίδια απόφαση του Υφυπουργού, εντάσσεται στο Π.Δ.Ε. και το έργο  «στερέωση- αποκατάσταση της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Βίτσας Δήμου Ζαγορίου», με το ποσό του 1.000.000 ευρώ. 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου