Επικαιρότητα

Ολοσχερώς καταστράφηκαν τρία φορτηγά γιαννιώτικης εταιρίας

Off

Ολοσχερώς καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic τρία φορτηγά ψυγεία της εταιρείας εθνικών και διεθνών μεταφορών «Διαμάντης», που δραστηριοποιείται με έδρα τα Ιωάννινα από το 1975.
Στο μοιραίο πλοίο και στο γκαράζ από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά βρισκόταν τρία φορτηγά της επιχείρησης, το ένα εκ των οποίων μετέφερε τυροκομικά προϊόντα και τα άλλα δύο φρούτα, με προορισμό τη Γερμανία και την Ολλανδία.
Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική τόσο για τα οχήματα όσο και για τα προϊόντα που μετέφεραν, ωστόσο όπως τόνισε ο Άγγελος Διαμάντης εκείνο που αρχικά τους ενδιέφερε ήταν να σωθούν και να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειές τους οι τρεις οδηγοί, κάτι που τελικά έγινε.
«Ενημερωθήκαμε από ένα μήνυμα συγγενή ενός από τους οδηγούς για την κατάσταση, στις 05.30 τα ξημερώματα. Ευτυχώς, οι οδηγοί ήταν στις καμπίνες και όχι στα αυτοκίνητα. Έφυγαν από τους τελευταίους από το καράβι και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο Ιταλικό πολεμικό πλοίο και από εκεί στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Διαμάντης για να προσθέσει πως με το συγκεκριμένο πλοίο γινόταν συχνά δρομολόγια από την εταιρεία, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. «Ταξιδεύαμε συχνά με αυτό, ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά δεν ήταν ένα επιβατηγό πλοίο. Ήταν ένα πλοίο για τη μεταφορά οχημάτων και φορτηγών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την οικονομική ζημία που υπέστη η επιχείρηση αυτή είναι τεράστια και δεν αναφέρεται μόνο στα οχήματα, αλλά και στα προϊόντα που μετέφεραν.
Παρότι έχουν περάσει δέκα ημέρες δεν έχει βρεθεί ακόμη άκρη στην υπόθεση, την οποία ωστόσο έχουν αναλάβει οι νομικοί σύμβουλοι της επιχείρησης που συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Τόσο τα φορτηγά, όσο και τα προϊόντα τους είναι πλήρως ασφαλισμένα όπως τόνισε ο κ. Διαμάντης, αλλά είναι βέβαιο ότι η διαδικασία που θα ακολουθήσει θα είναι χρονοβόρα.
«Είναι μεγάλη η οικονομική ζημία για την επιχείρηση, γιατί εκτός από αυτά που χάσαμε στο καράβι, χάνουμε και τα δρομολόγια που θα έκαναν όλο αυτό το διάστημα. Ευτυχώς η εταιρεία μας είναι αρκετά μεγάλη και μπορούμε να καλύψουμε με τον υπόλοιπο στόλο των οχημάτων μας τους πελάτες», τόνισε ο κ. Διαμάντης.

Νομικές υπηρεσίες
Πολλά νομικά γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ήδη εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις για τη νομική εκπροσώπηση των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και εκείνων που έχασαν περιουσίες στο Norman Atlantic. Μεταξύ των σπουδαιότερων νομικών γραφείων της χώρας και της Ευρώπης, τα μέλη του Global Juctice Network με έδρα την Ιρλανδία και την Ελβετία.
Από την Ελλάδα ο Γιαννιώτης δικηγόρος Κώστας Κόκκινος και τα μέλη του δικτύου που έχουν δραστηριοποιηθεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις προσφέρει αφιλοκερδώς στους Ηπειρώτες επιβάτες του Norman Atlantic νομικές συμβουλές και καθοδήγηση για τις πρώτες σημαντικές κινήσεις μετά το ατύχημα.
Σε κάθε περίπτωση ο Ηπειρώτης δικηγόρος συνιστά να μην γίνονται βεβιασμένες κινήσεις αποδοχής οποιασδήποτε πρότασης πριν την λεπτομερή καταγραφή και εξέταση των παραμέτρων της ναυτικής τραγωδίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου