Επικαιρότητα

Στήριξη στην πράξη για τους μαθητές που έχουν ανάγκη

Off

Από τη Δευτέρα ξεκινούν τα κοινωνικά φροντιστήρια για τους μαθητές των Ιωαννίνων σε έναν θεσμό που υποστηρίζει για 8η χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου κάλεσε με δηλώσεις της στο ITV τους μαθητές να υποβάλλουν αίτηση στον θεσμό που λειτουργεί πέρα από τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και με τη συμμετοχή της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Ιωαννίνων. «Είμαστε κοντά στα παιδιά και προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην προετοιμασία τους» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ.α Νάκου. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες. Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα, βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2019 (οικονομικού έτους 2018) ή φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης 2019 που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ ή εκτύπωση μέσω TAXIS, καθώς και φωτοτυπία του τελευταίου Ε9.

Ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον συντρέχουν λόγοι, θα πρέπει να κατατεθούν φωτοτυπία γνωμάτευσης υγειονομικής επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω, φωτοτυπία διαζευκτηρίου, αγωγής διαζυγίου ή οποιουδήποτε σχετικού εγγράφου που να αποδεικνύει την διάσταση και την επιμέλεια των τέκνων, βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ. ή κάρτα ανεργίας, και φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας με θεώρηση από Δ.Ο.Υ.

Το σχετικό έντυπο αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης διατίθεται από το αρμόδιο γραφείο της περιφέρειας και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, από 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι, στο 128 γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, στο κτίριο του διοικητηρίου (Πλατεία Πύρρου 1, πληροφορίες στο τηλέφωνο 265108 7128).

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου