Επικαιρότητα

Σε απεργία για τις αλλαγές στον συνδικαλισμό

Off

Οι προβλέψεις του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση μετά τη δημόσια διαβούλευση προκαλούν έντονες αντιδράσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ήδη προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την προσεχή Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για σαρωτική επιχείρηση εργοδοτικού – κυβερνητικού ελέγχου της συνδικαλιστικής δράσης και για «φακέλωμα» των συνδικαλιστών.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έλαβε την απόφαση συμμετοχής στην απεργία με τον πρόεδρό του Χρ. Γρίβα να αναφέρεται σε κάποιες από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, όπως το ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία αλλά και η μεγαλύτερη ισχύς της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι με το νομοσχέδιο ενισχύεται και προβλέπεται για πρώτη φορά στο δημόσιο η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση.

«Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση», σημείωσε ο κ. Γρίβας.

 

Οι εργαζόμενοι ΟΤΑ

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, με τον κ. Γρίβα να εκφράζει παράλληλα την υποστήριξη του Ν.Τ Ιωαννίνων στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δήμο Ιωαννιτών να δοθεί σε ιδιώτες η αποκομιδή στις Δ.Ε Ανατολής και Περάματος αντίστοιχα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Τ. Ζέκα που τόνισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ «παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και δίνει νέα ώθηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική». 

Πρόσθεσε επίσης, ότι στα Γιάννενα οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν επιπλέον λόγο για να απεργήσουν και αυτός είναι η απόφαση ιδιωτικοποίησης τομέων της καθαριότητας με την προς υπογραφή της κυβέρνησης και τη σφραγίδα του νεοεκλεγέντος δημάρχου.

«Τουλάχιστον ο Δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος και η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί από καιρό. Θέλουν καθαρή πόλη για τους τουρίστες, γιατί αυτό σημαίνει ανάπτυξη», κατέληξε η κα Ζέκα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου