Ήπειρος

Αδιάκοπη η επιχείρηση αποκατάστασης

Off

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε ολόκληρη την πόλη από τους πρωτοφανείς ανέμους που σάρωσαν το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και επί 18 ώρες περίπου.
Πάνω από 10 συνεργεία οδοκαθαρισμού και πολιτικής προστασίας βρέθηκαν από το πρωί και του Σαββάτου στους δρόμους συνεχίζοντας τη δουλειά που είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίσθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα σε πολλά σημεία της πόλης.
Η επιχείρηση αποκατάστασης είναι εστιασμένη στα σημεία που επλήγησαν περισσότερο και σε περιοχές της πόλης που πρέπει να είναι λειτουργικές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ήδη όμως από το Σάββατο το κέντρο έδειχνε σαν μην είχε περάσει μέσα από τη δίνη των ανέμων.
Αλλά και η εικόνα της παραλίμνιας ζώνης η οποία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα είναι πολύ καλή, με τις μεγάλες ποσότητες των καλαμιών που έφυγαν από τη λίμνη να έχουν απομακρυνθεί.
Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι η απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων, που είναι διάσπαρτα σε πολλά σημεία της πόλης. 
Το πρωί του Σαββάτου καθαρίστηκε το πάρκο δίπλα στο Ρολόι και σειρά έχουν και άλλες περιοχές με μέριμνα και για τις αυλές των σχολείων που παρατηρήθηκαν προβλήματα με τα δένδρα ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με την έναρξη των μαθημάτων, όπως μας είπε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατητσίδης.
Μεγάλο είναι το πρόβλημα όπως έχουμε ήδη αναφέρει με την πτώση δένδρων στο νεκροταφείο του Αγ. Νικολάου Κοπάνων, αφού έχουνε καταστραφεί πολλοί τάφοι.
Ο Λευτέρης Δουβανάς υπεύθυνος του Δήμου για το νεκροταφείο, δήλωσε στο ITVQ
«Εμείς θα διαθέσουμε μάρμαρα που έχουμε προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τα δέντρα κυρίως κυπαρίσσια τα οποία αποδείχτηκε ότι δεν είναι τόσο δυνατές οι ρίζες τους».
 «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν ιδιαίτερο χώρο που χρειάζεται ευαισθησία και προσοχή. Δεν μπορεί να προσεγγίσει εύκολα το μηχάνημα για να απομακρύνει τα δέντρα και τα κλαδιά που έσπασαν» σημείωσε.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου