Επικαιρότητα

Η «έξυπνη πόλη» αποκτά περιεχόμενο

Off

Ένα σύστημα ευφυούς στάθμευσης αναπτύσσεται σταδιακά στα Γιάννενα μέσω προγράμματος που παρουσιάστηκε στην ημερίδας με την συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του συστήματος 100 θέσεις στάθμευσης έχουν γίνει «έξυπνες», δηλαδή, οι αισθητήρες δηλαδή που τοποθετήθηκαν παρέχουν στοιχεία για τον χρόνο παρκαρίσματος, αλλά μπορούν να δώσουν εικόνα και για το παράνομο παρκάρισμα. Παράλληλα παρέχει την δυνατότητα για τη συλλογή δεδομένων τα οποία ο δήμος θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει για άλλες παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιπ υλοποίησης του έργου αναπτύχθηκε μία δίγλωσση Εφαρμογή (ελληνικά, αγγλικά), συμβατή σε iOS και Android φορητές συσκευές. 

Η mobile εφαρμογή παρέχει πληροφορίες σε «πραγματικό» χρόνο για: 

•τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες και κυκλοφοριακά συμβάντα στο Δήμο Ιωαννίνων, 

•προβάλλει δεδομένα σχετικά με τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης καθώς και  

•πληροφορίες για σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Ιωαννίνων μέσω του κινητού τηλεφώνου,

• διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης στην περιοχή ενδιαφέροντος του χρήστη με χρήση του GPS της συσκευής του.

Η πιλοτική φάση λειτουργίας του έργου ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου οπότε θα είναι διαθέσιμα και τα πρώτα συμπεράσματα.

Ο Αντιδήμαρχος  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης Γιάννης Λυκογιώργος τόνισε ότι η «έξυπνη πόλη» είναι μία έννοια που αποκτά περιεχόμενο όταν οι πολίτες της φέρονται και δρουν έξυπνα. Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα καταρτισμένη στις νέες τεχνολογίες με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής και του Πανεπιστημίου. Η ομάδα αυτή θα λειτουργεί κριτικά και συμπληρωματικά στις υπηρεσίες του Δήμου και θα συμβάλλει ώστε σταδιακά τα Γιάννενα να αποτελέσουν μία πραγματικά έξυπνη πόλη. 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ