Επικαιρότητα

Συνέχεια της κόντρας, αλλά και προτάσεις

Off

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης.

Για την παράταξη του Νίκου Γκόντα «αποκαλύφθηκε πλήρως η  ετερόκλητη  σύμπραξη μεταξύ των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο, σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια το δήμο μας  και που δεν είναι άλλο από την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων», αφού όπως αναφέρει στη χτεσινή της ανακοίνωση: «ο κ. Μπέγκας με την κα. Καλογιάννη, είπαν  στην ουσία όχι  στην συνεργασία ιδιωτών με το δήμο για  τον καθαρισμό του δήμου και συγκεκριμένα των δημοτικών ενοτήτων Ανατολής, Περάματος και πολύ σύντομα των δημοτικών ενοτήτων Μπιζανίου και Παμβώτιδας  που λήγουν οι συμβάσεις με τους ιδιώτες, κάτι που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία περίπου.Στα πλαίσια μιας ξεπερασμένης αντιπολιτευτικής τακτικής και στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δύο συγκεκριμένες παρατάξεις κινούμενες προφανώς από αλλότρια κριτήρια, αποφάσισαν με την στάση τους και με την ψήφο τους να αφήσουν την πόλη ένα απέραντο βομβαρδισμένο σκουπιδότοπο,  αφήνοντας συγχρόνως τους κατοίκους άφωνους με αυτή τους την αδιανόητη πράξη- σύμπραξη». 

«Ενώ οι ίδιοι  που όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωναν θιασώτες της σύμπραξης ιδιωτών – Δήμου για την αποκομιδή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφέρθηκαν εντελώς διαφορετικά, κάτι που άφησε πολλά ερωτηματικά», συμπληρώνει η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία που συμμετέχει όπως είναι γνωστό με σύμπραξη στη δημοτική αρχή.

Για την παράταξη του Λ. Νάτση, «η πρώτη απόπειρα για το πέρασμα της καθαριότητας στους ιδιώτες, μιας νευραλγικής υπηρεσίας για το Δήμο, «σκόνταψε» στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και στις ιδιαίτερα δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η δημοτική αρχή καλείται να υλοποιήσει την απόφαση της πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, του οργάνου που προέκυψε με την απλή αναλογική και εκφράζει την πλειοψηφία των δημοτών.

Η πόλη οφείλει γρήγορα να περάσει στην επόμενη μέρα.

Η δημοτική αρχή οφείλει να ξεπεζέψει από το άλογο και να στρωθεί στην δουλειά» αναφέρει και συμπληρώνει: 

«Τα απορρίμματα δεν πάνε στους ιδιώτες και η δημοτική αρχή θα πρέπει να τρέξει όλα αυτά τα οποία όφειλε να γνωρίζει από την προεκλογική περίοδο, όπως τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, πράσινα σημεία, τέταρτο ρεύμα, διαλογή στην πηγή, αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού. Η «έξυπνη πόλη» οφείλει να γίνει άμεσα πιο έξυπνη στην διαχείριση των απορριμμάτων. Να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.Η παράταξή μας δεσμεύεται να στηρίξει αιτήματα της Δημοτικής Αρχής προς την κεντρική κυβέρνηση για αύξηση της χρηματοδότησης που θα εξυπηρετούν στοχευμένες παρεμβάσεις όπως ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας αλλά κυρίως την ενίσχυσής με προσλήψεις προσωπικού», καταλήγει.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων κάνει λόγο για «μεγάλη νίκη» και τονίζει καταληκτικά: «Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη σήμερα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για προσλήψεις μονίμου προσωπικού. Να ξεκινήσει σήμερα το διαγωνισμό για την αγορά 4 απορριμματοφόρων που έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη. Εντωμεταξύ, να εφαρμόσει τη ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσλήψεις εργαζόμενων ορισμένου χρόνου».

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου