Επικαιρότητα

Νέα 24ωρη απεργία για τα εργασιακά

Off

Να μετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της, καλεί όλους τους εργαζόμενους η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησης βρίσκεται το εργασιακό και συνδικαλιστικό σχέδιο νόμου, που έχει φέρει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους όρους αμοιβής και εργασίας χιλιάδων μισθωτών εργαζομένων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα, αφού περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».

 

Το Εργατικό Κέντρο

Σε συγκέντρωση στις 10.00π.μ. στον γνωστό χώρο της Αβέρωφ καλεί το Εργατικός Κέντρο Ιωαννίνων. Ό

«Στις 24 Σεπτέμβρη ανοίξαμε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό  συνδικαλισμό και ήταν μια πρώτη μαζική απάντηση.  Ό,τι αντεργατικό μέτρο δεν πρόλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται με ορμή να αποτελειώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας  ακόμα και τις πιο κρυφές επιθυμίες της μεγαλοεργοδοσίας», αναφέρει στο κάλεσμά του και προσθέτει:

«Για να περνάει η κυβέρνηση ανενόχλητη μέτρα που προστάζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές θέλει "σιγή νεκροταφείου", να μην αντιδρά κανείς. Γι' αυτό επιδιώκει να ελέγξει, να φιμώσει και να καταργήσει τα σωματεία, ευνουχίζοντας κάθε προσπάθεια συλλογικής λειτουργίας και δράσης τους, την ίδια την απεργία. Καταργεί επί της ουσίας την αυτοτέλεια των σωματείων και τα καταστατικά τους με το "ηλεκτρονικό φακέλωμα" και την "ηλεκτρονική ψηφοφορία", αφού θέλει τους εργαζόμενους αποκομμένους, να μη συζητούν, να μην αποφασίζουν πώς θα δράσουν ενάντια στην εκμετάλλευση».

 

Στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ

Σε «συνέχεια της 24ωρης σπεργίας της 24ης του Σεπτέμβρη, ως αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή», η Εκτελεστική  Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ομόφωνα, προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου.

Διεκδικεί:

«Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.

•Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο».

•Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων. Θα καταργήσουμε στην πράξη όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.

•Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.

•Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

•Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών- αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, κα.).

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων καλεί σε προσυγκέντρωση στις 11.00 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου