Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:10
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιανουαρίου 2015
Πολιτικό Ρεπορτάζ

Κράμερ εναντίον Κράμερ

Off

Την «επίσημη πρώτη» έκανε το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γ. Παπανδρέου και στην πόλη των Ιωαννίνων με την πρώτη συγκέντρωση στελεχών που έχουν συστρατευτεί με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα όπως και σε όλη την Ελλάδα θυμίζει έντονα το ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης δεκαετίας, με την πλειονότητα των υποστηρικτών του Κινήματος να προέρχεται από το στενό κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ της εποχής του Γ. Παπανδρέου.
Οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις για το ψηφοδέλτιο συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί με το συνδυασμό και τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών να κατατίθενται στο Πρωτοδικείο.
Το βέβαιο είναι, ότι το ψηφοδέλτιο θα είναι πλήρες με επτά υποψηφίους στο νομό εκ των οποίων βέβαιοι θεωρούνται ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης, ο Κ. Κατσανάκης, Μάριος Βαβάτσικος, Μαργαρίτα Ζήκου και η Βανέσσα Γαρδίκου.
Για τις υπόλοιπες δύο θέσεις όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, αφού υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Το βέβαιο είναι, ότι μεταξύ των υποψηφίων δεν «παίζουν» πλέον ο αντιδήμαρχος Δημ. Νάστος, για προσωπικούς λόγους, αλλά ούτε και ο Φιλ. Τσουμάνης που έχει ασυμβίβαστο καθώς θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ για να έχει δικαίωμα υποψηφιότητας.
Στη συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Τσίλη, Μ. Χρυσοστόμου, Ντ. Μπακόλα και Κ. Γκέκας. Ακόμη, παρόντα ήταν και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, όπως οι Π. Αρλέτος, Β. Λύτης, Γ. Τσουκάλης, Γ. Παργανάς, Βασ. Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι ακόμη.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκλογή οργανωτικής και εκλογικής επιτροπής.

Ομοβροντία παραιτήσεων στο ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο
Στην Αρτα με κοινή δήλωση, γνωστοποίησαν τις παραιτήσεις τους οκτώ μέλη της Ν.Ε. και της Νομαρχιακής Νεολαίας. Επίσης, με τον Γ. Παπανδρέου, τάσσονται ο πρώην δήμαρχος Αρτας, Γιάννης Παπαλέξης και καθώς και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη, στους δήμους του νομού.
Στην Πρέβεζα, η γραμματέας της Νομαρχιακής Πρέβεζας Μαρίνα Ντούσκα, αποχαιρέτισε το ΠΑΣΟΚ, αφού ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, για τη συνεργασία που είχαν επί χρόνια. Ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Πρέβεζας, Κώστας Σταύρος, μετά την παραίτησή του από το κομματικό όργανο, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με το «Κίνημα».
Στη Θεσπρωτία, ο αναπληρωτής γραμματέας Φερεντίνος Θανάσης, η υπεύθυνη Οργανωτικού Καπνίση Σουζάνα και το μέλος Πανταζής Λεωνίδας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, τις παραιτήσεις τους. Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι ακολουθούν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Για «πολιτικό λάθος» 
μιλά ο Κασσής
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μ. Κασσής, μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ήπειρο και ειδικά στα Ιωάννινα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Με πολλά από αυτά τα στελέχη τα οποία σήμερα έχουν μεταπηδήσει στο Κίνημα του Γ. Παπανδρέου, έχουμε συμπορευτεί και δώσαμε κοινούς αγώνες. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Θεωρώ ότι είναι πολιτικό τους λάθος, γιατί ο χώρος ολονών μας είναι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι του Βενιζέλου, ούτε το προσωπικό κόμμα του Γ. Παπανδρέου».
Ο κ. Κασσής είπε ότι η δημιουργία του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου, αυτή την χρονική στιγμή προκαλεί σε πολύ μεγάλη σύγχυση στους ψηφοφόρους, ειδικότερα σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάμε σε αυτές στις εκλογές συντεταγμένα και από κει και πέρα μετά τις εκλογές να γίνει συνέδριο για να τα συζητήσουμε όλα από την αρχή. Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές πρέπει να βρει το δρόμο του».
Ο βουλευτής άσκησε κριτική στην πολιτική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για προσωπικό κίνητρο. «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ αγωνιστήκαμε για να διώξουμε τους βασιλιάδες. Δεν χρειαζόμαστε πλέον άλλους βασιλιάδες. Αυτό το κόμμα, είναι καθαρά προσωπικό και έρχεται ουσιαστικά να λειτουργήσει σε μία περίοδο για το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολη. Το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και προσπάθησε αυτά τα 2,5 χρόνια, τουλάχιστον με συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. να φτιάξει πράγματα τα οποία ουσιαστικά είχαν ξεκινήσει επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου. Δυστυχώς, για καθαρά προσωπικούς λόγους έγινε αυτό το κόμμα. Από κει και πέρα θα έχει την ευκαιρία ο ίδιος να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και για τις πράξεις του ως πρωθυπουργός, αλλά πολύ περισσότερο και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου