Επικαιρότητα

Οι προοπτικές του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας

Off

Η εκλογή εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας και στο Δ.Σ της Α.Ε ήταν το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όμως στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ουσιαστική συζήτηση για την πορεία υλοποίησης του Βιοτεχνικού Πάρκου που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Πιτούλης και η Στ. Μπραΐμη με την εμπειρία και γνώση που αποκόμισε από την ενασχόλησή της στο Δήμο Σουλίου και στη διοίκηση της εταιρείας, ενημέρωσαν το Σώμα για μία σειρά προβλημάτων που έρχονται από το παρελθόν και τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμη και σήμερα.

Μάλιστα, ο κ. Πιτούλης έκανε λόγο για «επιμελή απόκρυψη εγγράφων» από κάποιους, χωρίς να τους κατονομάσει, ενώ η κα Μπραΐμη τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι εκεί που πρόκειται να αναπτυχθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο, θα ενσωματωθεί, όπως προβλέπεται στη μελέτη και το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας με επικέντρωση όμως στον τομέα της μεταποίησης.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησαν επιπλέον στοιχεία και αναλυτική ενημέρωση για την προοπτική λειτουργίας του Βιοτεχνικού Πάρκου, ειδικά επειδή το επόμενο διάστημα εφόσον προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ, θα συμπεριλάβει και τη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ.

Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» ζήτησε την πλήρη ενημέρωση και για τα αποτελέσματα των οικονομικών και άλλων ελέγχων που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ΒΙΟΠΑ, με ειδικότερη αναφορά στην εκταμίευση δανείου 490.000 ευρώ, το οποίο κλήθηκε να επιστρέψει, μετά τους διενεργούμενους ελέγχους.

Το ιστορικό των ενεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσίασε ο Αλ. Καχριμάνης, για να ακολουθήσει η εκλογή των αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη διοίκηση της Α.Ε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου