Αθλητικά

Ένα τρίπτυχο για τη βελτίωση του αθλητή

Off

Το μυαλό, η σκληρή δουλειά και ο σεβασμός στους προπονητές είναι το τρίπτυχο που μπορεί να κάνει κάθε αθλητή καλύτερο και να μετουσιώσει το ταλέντο του στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο. Το τρίπτυχο αυτό είχε την ευκαιρία να αναλύσει σε μικρούς και έφηβους αθλητές, στους προπονητές και στους γονείς των παιδιών, ο διακεκριμένος γενικός διευθυντής της ΧΑΝΘ σήμερα, ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ Νίκος Κεραμέας, που ήταν ο προσκεκλημένος της Ακαδημίας Ντούγια στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ.

 Ο Νικ. Ντούγιας υπογράμμισε τη σπουδαία διαδρομή και εμπειρία του 57χρονου έλληνα προπονητή, με τον Νίκο Κεραμέα να αναφέρεται στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας δεκάδες παραδείγματα από την προσωπική του εμπειρία και την επαφή με κορυφαίους αθλητές μπάσκετ, σε όλα τα μυστικά του αθλήματος, που σχετίζονται πρωτίστως με την απόκτηση της αθλητικής παιδείας και στη συνέχεια με την ανάπτυξη του ταλέντου κάθε αθλητή.

Το δεύτερο κεφάλαιο απευθύνονταν προς τους προπονητές. Τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας προπονητής μπάσκετ πρέπει να είναι: η άριστη γνώση του αντικειμένου, η οποία φυσικά έρχεται μέσω της εξέλιξης. Σε αυτό το σημείο ο Κεραμέας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς προπονητές, που πλέον αποτελούν «εξαγώγιμο προϊόν». Το δεύτερο κομμάτι που αφορούσε τους προπονητές ήταν να είναι δίκαιοι με τους παίκτες τους, αλλά φυσικά και να αγαπούν και τα παιδιά, γιατί χωρίς αυτό δε γίνεται τίποτα.

Η συζήτηση πήγε φυσικά και στους γονείς, με τον πολύπειρο κόουτς να τονίζει ότι πρέπει να ακούν τους προπονητές των παιδιών, να συζητούν μαζί τους, προκειμένου να βρουν λύση σε τυχόν πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει, να μην φορτώνουν το παιδί με άγχος και πίεση και να μην απευθύνονται στους ατζέντηδες, που συνήθως εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς, από αυτούς που κάθε αθλητής και κάθε γονέας έχει για το παιδί του.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου