Επικαιρότητα

Στα…15 μέτρα ύψος το κλάδεμα στα πλατάνια

Off

Σε ύψος μέχρι και 15 περίπου μέτρα έφτασε το γερανοφόρο όχημα του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου οι εργαζόμενοι του Τμήματος Πρασίνου να πραγματοποιήσουν τις εργασίες κλαδέματος στα αιωνόβια πλατάνια στην παραλίμνια περιοχή.

Εργασίες οι οποίες κρίνονται απαραίτητες και αναγκαίες λόγω του μεγάλου ύψους των πλατάνων, που θα πρέπει να μειώσουν αισθητά τον όγκο άρα και το βάρος τους, οι οποίες όμως παράλληλα γίνονται με τη δέουσα προσοχή και τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου.

Η ασθένεια που έχει νεκρώσει χιλιάδες πλατάνια στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί και στο λεκανοπέδιο, στις παρυφές της πόλης, όμως προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα στα πλατάνια στην παραλίμνιο.

Τα συνεργεία του Τμήματος Πρασίνου πάντως που θα ολοκληρώσουν σήμερα τις εργασίες κλαδέματος χρησιμοποιούν ειδικά απολυμαντικά πριν την οποιαδήποτε εργασία σε κάθε δέντρο ξεχωριστά προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου, εφόσον αυτή υπάρχει, αλλά δεν έχει εκδηλωθεί σε κάποιο δέντρο.

 

Εργασίες στο δασύλλιο

Από την άλλη, μία διαφορετική, προς το καλύτερο, εικόνα έχουν όλοι όσοι επισκέπτονται το δασύλλιο της πόλης είτε για βόλτα και πεζοπορία είτε για να τρέξουν. Το Δασαρχείο Ιωαννίνων συνεχίζει με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας για την πυροπροστασία των δασών, να διενεργεί καθημερινές εργασίες καθαρισμού από παράσιτα, ξερά κλαδιά και χόρτα, ενώ συνεχίζονται και οι εργασίες απομάκρυνσης των πεύκων που έχουν ασθενήσει και καθίστανται επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονται στο δάσος.

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και όπως τονίζουν από τις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχουν απασχολήσει δεκάδες εργαζόμενους από την περασμένη Άνοιξη, θα ήταν ευχής έργο να δινόταν μία νέα παράταση, ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να συνεχίσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου