Επικαιρότητα

Ένα θεραπευτικό πλαίσιο για τους ψυχικά πάσχοντες

Off

Μονόδρομο συνιστά για την ιατρική – πανεπιστημιακή κοινότητα η ολοκληρωμένη λειτουργία ενός θεραπευτικού πλαισίου για τους πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα.

Η εγκαθίδρυση και λειτουργία ενός τέτοιου πλαισίου στη χώρα θα αντιπαραβάλλεται με τη συνεκτικότητά του, στον κατακερματισμό του ψυχισμού του ψυχικά ασθενούς, ανέφερε ο καθηγητής Ψυχιατρικής, διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι Θ. Υφαντής στην εισήγησή του το απόγευμα της Τετάρτης, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου.

Μία εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας με θέμα την «Ψυχιατρική Περίθαλψη» και εξειδικεύσεις στην ψύχωση, την επιλόχεια κατάθλιψη και τις δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν παραδείγματα συνεργατικής φροντίδας μεταξύ των υπηρεσιών παροχής υγείας και ψυχικής υγείας όπως αναδείχθηκαν από την καθημερινή κλινική πράξη.

Πριν την κεντρική εισήγηση και ομιλία του κ. Υφαντή χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου – Δασούλα, ο Πρύτανης Τρ. Αλμπάνης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Ι. Γεωργίου, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Στ. Τσιάρα και ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Χατζηκώστα κ. Παππάς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου