Πολιτισμός

«Στάξε στη λίμνη μόνο μια στάλα κρασί»

Off

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον ποιητή Γιώργο Σεφέρη από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ διοργανώνεται βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίησή του με τίτλο «Στάξε στη λίμνη μόνο μια στάλα κρασί». Συμμετέχουν η σοπράνο Ειρήνη Δόβα, ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας, η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο και ο Ελευθέριος Καραγιάννης στο κλαρινέτο, τη φλογέρα, το σαξόφωνο και την ενορχήστρωση. Αποσπάσματα από την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη θα διαβάσουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, και η δρ. Φιλοσοφίας, τέως διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου, Μαρία Στρατσάνη.

 Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» με ελεύθερη είσοδο. 

Συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη η έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ.)  «Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη». 

Η έκθεση φωτογραφίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον «Φωτογράφο Γιώργο Σεφέρη» στη δημοτική πινακοθήκη θα διαρκέσει ως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου  και είναι ανοιχτή για το κοινό: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 8:00 – 15:00. Παρασκευή: 8:00 – 21:00. Σάββατο: κλειστά

Κυριακή: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00.

Χάρη στη δωρεά της Μαρώς Σεφέρη το 1984 και της κόρης της Άννας Λόντου το 1999, το Φωτογραφικό Αρχείο του Γιώργου Σεφέρη απόκειται πλέον ολόκληρο στο ΜΙΕΤ.

Πέρα από πλήθος φωτογραφικές εκτυπώσεις διαφόρων μεγεθών, περιλαμβάνει περίπου 2.500 αρνητικά και καλύπτει χρονική διαδρομή πενήντα ετών, από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 μέχρι το 1971.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου