Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 07:33
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτωβρίου 2019
Επικαιρότητα

Αναζητούνται λύσεις για τη φοιτητική ενίσχυση

Off

Την ευκαιρία για μία πολιτική αντιπαράθεση ιδιαίτερης έντασης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης έδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παρέμβαση εκπροσώπου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, ο οποίος επανέφερε το ζήτημα της ενίσχυσης των φοιτητών από τον δήμο Ιωαννιτών με την εφαρμογή προηγούμενης απόφασης.

Μία απόφαση που ελήφθη από το Σώμα τον Απρίλιο του 2019 και προέβλεπε την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 80.000 ευρώ αφενός για την εξασφάλιση στέγασης των φοιτητών σε δωμάτια ξενοδοχείων και ιδιωτών και αφετέρου για την επιδότηση του εισιτηρίου του Αστικού ΚΤΕΛ.

Η εισήγηση της υπηρεσίας όμως που ζητήθηκε από το προεδρείο και τη δημοτική αρχή ήταν πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με τον τρόπο που είχε διατυπωθεί, δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ έκανε λόγο για μία απόφαση που «έμεινε στα χαρτιά» προσθέτοντας πως η νομοθεσία δεν επιτρέπει τη μεταφορά χρημάτων από ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ένα άλλο.

Η παρέμβαση αυτή, όπως και οι άλλες που ακολούθησαν από τον Ν. Γκόντα και τον Άρη Μπαρτζώκα που έκαναν λόγο για εμπαιγμό των φοιτητών από την προηγούμενη δημοτική αρχή πυροδότησαν την ένταση στη συνεδρίαση με τη μείζονα αντιπολίτευση να αντιδρά.

Ο Θ. Μπέγκας αντέδρασε έντονα προς τον κ. Μπαρτζώκα, ενώ στην τοποθέτησή του λίγο αργότερα τόνισε ότι θα πρέπει και οι φοιτητές να έχουν το θάρρος και να διεκδικούν προς εκείνη την κατεύθυνση που υπάρχουν οι ευθύνες.

«Για να λέμε αλήθειες, οι ευθύνες είναι των κυβερνήσεων, του υπουργείου Παιδείας και των εκπροσώπων της κάθε κοινωνίας στο Κοινοβούλιο. Ο Δήμος δρα επικουρικά και αυτό προσπάθησε να κάνει με την προηγούμενη απόφαση», σημείωσε.

Ο Θ. Γιωτίτσας τόνισε πως η απόφαση προήλθε με βάση και την εισήγηση τότε της υπηρεσίας προσθέτοντας πως θα πρέπει να δοθεί το ποσό των 80.000 ευρώ που είχε αποφασιστεί για την επιδότηση του εισιτηρίου.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εγγραφεί στον προϋπολογισμό και στην αναμόρφωση που πρόκειται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το ποσό των 80.000 ευρώ, αφού όμως η οικονομική και η νομική υπηρεσία καταλήξουν στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διατεθεί με όρους νομιμότητας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου