Επικαιρότητα

Ζητάνε να επιστρέψουν στη δουλειά τους

Off

Στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη βρέθηκαν χθες το πρωί οι 23 απολυμένοι από τα διόδια του Ακτίου, που έχασαν ξαφνικά τις δουλειές τους από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 με την ανάδοχο εταιρεία να τους έχει ήδη αντικαταστήσει με νεοπροσληφθέντες.
Οι πρώην εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Καχριμάνη για την επαναπρόσληψή τους, καταγγέλλοντας ως άδικη και παράνομη την απόλυση αφού πέραν των άλλων το σύνολο των συμβάσεών τους καλύπτεται από το σχετικό προεδρικό διάταγμα και θα έπρεπε να έχουν ήδη μετατραπεί σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τόσο ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Μήτσουρας όσο και ο γραμματέας κ. Μπάμπαλης όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν εμφανές αυτό που ήθελε να κάνει η Εγνατία Α.Ε., καθώς τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους είχαν ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν και κορυφώθηκαν το καλοκαίρι. «Από τη στιγμή που καταργήθηκε το ΤΕΟ και ανέλαβε η Εγνατία, η συμπεριφορά των ανθρώπων της ήταν ανεξήγητη λες και είμαστε ορκισμένοι εχθροί. Τελικά φάνηκε ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο κ. Μπάμπαλης για προσθέσει πως σε πρόσφατη συζήτηση που είχε πολιτικός παράγοντας της περιοχής με εκπροσώπους της εταιρείας ο τελευταίος παραδέχθηκε πως ασκήθηκαν ισχυρές πολιτικές πιέσεις, προκειμένου να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. «Οι είκοσι από τους 23 απολυμένους είναι οικογενειάρχες, που μαζί με τις ασφαλιστικές τους εισφορές κοστίζανε 1200 ευρώ το μήνα στην εταιρεία. Μας απέλυσε, χωρίς αποζημίωση και προσέλαβε νέους με 400 – 500 ευρώ και με επιδοτούμενες τις ασφαλιστικές εισφορές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο περιφερειάρχης σύμφωνα με τους εκπροσώπους των απολυμένων δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ