Εκδηλώσεις

Ένα συνέδριο σημείο αναφοράς για την πόλη

Off

Σε δύο επίπεδα κινήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του μεγάλου τριήμερου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου που διεξάγεται στα Γιάννενα.

Η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο αφενός είχε τον χαρακτήρα της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και αφετέρου επικεντρώθηκε στην σπουδαιότητα που έχει για την πόλη η ίδια η διεξαγωγή του.

Άλλωστε, 3.000 περίπου σύνεδροι, μαζί με τους συνοδούς αποτελούν ένα κρίσιμο μέγεθος στο πλαίσιο διεξαγωγής του συνεδρίου, που δοκιμάζει όπως επισήμανε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ τις αντοχές της πόλης, για τη φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου γεγονότος.

Από την άλλη όμως, όσο ενδιαφέρουσες κι αν ήταν οι εισηγήσεις κορυφαίων καρδιολόγων της χώρας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης, η πλέον χαρακτηριστική εισήγηση της εκδήλωσης έγινε από τον Αντώνη Τσαπατάκη, κορυφαίο αθλητή με παγκόσμιες διακρίσεις που αναφέρθηκε μέσα από το δικό του παράδειγμα και την δοκιμασία που του επιφύλαξε η αναπηρία, στη δύναμη της θέλησης.

Στην εκδήλωση εισηγήσεις παρουσίασαν ακόμη ο Καθηγητής και πρόεδρος της Εληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Ι. Γουδέβενος, ο τέως πρόεδρος Στεφ. Φούσας, ενώ παρουσιάστηκαν θέματα που σχετίζονται με την κλινική εμπειρία και τη σχέση με τους ασθενείς, με την αξία της μεσογειακής διατροφής και πως η υγιεινή διατροφή βοηθά την καλή λειτουργία της καρδιάς, με την άσκηση και την υγιεινή ζωή, καθώς επίσης και με τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ