Επικαιρότητα

Συνεργασία πιλότος για τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη

Off

Πιλοτικό χαρακτήρα φιλοδοξεί να αποκτήσει η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου του Νοσοκομείου Χατζηκώστα ως μια πρωτοποριακή δομή που συνδυάζει τη συνεργασία του ΕΣΥ με το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ.

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εξελίξεις του τελευταίου τριμήνου αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου είχε χθες το πρωί ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που επισκέφθηκε το Χατζηκώστα και συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό του Πολυδύναμου.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής, στο οποίο απευθύνονται ήδη οι ενδιαφερόμενοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, όπου ενημερώνονται για τον τρόπο λειτουργίας του Πολυδύναμου και τις πιθανότητες να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός σε δηλώσεις του το Πολυδύναμο Κέντρο και η λειτουργία του αποτελεί ένα μεγάλο βήμα αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΕΣΥ, πρωτοποριακού χαρακτήρα για όλη την Ελλάδα. Στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία του ΕΣΥ με τις δομές του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ τονίζοντας πως αποδείχθηκε ότι μπροστά στις ανάγκες των ομάδων που υποφέρουν μπορεί να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα σε διάφορες δομές και διαφορετικές προσεγγίσεις.

«Αποδείχθηκε ότι είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες της συνεργασίας όπως και η συνειδητοποίηση αυτής της ανάγκης, διατηρώντας ο καθένας τη φιλοσοφία του. Το μοντέλο λειτουργίας του Πολυδύναμου και ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε θα λειτουργήσει ως πιλότος για μία αντίστοιχη δομή που θα λειτουργήσει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής», σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου