Επικαιρότητα

Ενδιαφέρον από Τσεχία για τουρισμό στην Ήπειρο

Off

Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας της πόλης μας με την Τσεχία.Τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Ελλάδα Jan Bondy δέχθηκε στο γραφείο του χτες το απόγευμα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με αφορμή και διοργάνωση των εκδηλώσεων από το Πνευματικό Κέντρο για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

«Είχα την χαρά να δεχθώ τον Πρέσβη της Τσεχίας ο οποίος είναι ένας καλός φίλος και προσωπικός και της περιοχής μας. Συνεργαστήκαμε πολλές φορές στο παρελθόν κι αυτή την φορά είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε την διεύρυνση της συνεργασίας μας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον τουρισμό καθώς ετησίως επιλέγουν την χώρα μας πάνω από μισό εκατομμύριο Τσέχοι τουρίστες. Είναι σημαντικό ένα μέρος τους να κατευθυνθεί στην Ήπειρο», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο Πρέσβης της Τσεχίας αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία που έχει με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και δήλωση θαυμαστής της περιοχής μας.

«Μπορούμε να συνδυάσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τουρισμό και το μοναδικό περιβάλλον που διαθέτει η περιοχή. Από την πλευρά μου θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για την προβολή των Ιωαννίνων και για την ενίσχυση του τουρισμού» υπογράμμισε ο Τσέχος διπλωμάτης. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου