Επικαιρότητα

Έγινε το πρώτο βήμα για το νέο Νηπιαγωγείο

Off

Το πρώτο βήμα σε επίπεδο εργασιών για την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων οικίσκων στους οποίους θα λειτουργήσει το 1ο Νηπιαγωγείο από τη νέα σχολική χρονιά έγινε χθες με την έναρξη της κατεδάφισης των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Παλιό Χατζηκώστα.

Πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης από την Πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών, με αστερίσκους πάντως, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές περισσότερο διαδικασίες.

Για να ξεκινήσει έτσι η κατεδάφιση χρειάστηκε η εντολή του δημάρχου και η σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης της υπηρεσίας, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος, καθώς θα πρέπει να κατασκευαστούν υποδομές από την αρχή και φυσικά να εκδοθεί η άδεια ανέγερσης και έπειτα η άδεια λειτουργίας του νηπιαγωγείου.

Οι εργασίες κατεδάφισης γίνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ εκφράζοντας σχετικές ευχαριστίες, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η δημοτική αρχή εμφανίζεται συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εμπλεκόμενους και κυρίως απέναντι στους γονείς, τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους λόγους της καθυστέρησης, που ουσιαστικά μετρά από τις αρχές του καλοκαιριού του 2018 όταν παραχωρήθηκαν οι εγκαταστάσεις στο δήμο Ιωαννιτών από το υπουργείο Υγείας. Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι προφανέστατα η προηγούμενη δημοτική αρχή υπολόγισε το πολιτικό κόστος και γι’ αυτό δεν προχώρησε η διαδικασία.

«Θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, με τόλμη και χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως το επόμενο βήμα είναι να εξεταστεί η καταλληλότητα των προκατασκευασμένων κτιρίων που διαθέτει η Περιφέρεια και να εκδοθούν όλες οι άδειες που απαιτούνται.

«Είναι σημαντικό ότι το πρώτο βήμα έγινε. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, πάντα θα υπάρχει κι ένα ακαθόριστο πολιτικό κόστος. Όμως είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολλών», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμη δύο εκκρεμότητες – ελλείψεις που θα πρέπει να τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης της άδειας ανέγερσης του νέου κτιρίου.

Η πρώτη ότι δεν υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές και η δεύτερη, ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια δεν έχουν θεώρηση της υπηρεσίας.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου