Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 01:21
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτωβρίου 2019
Επικαιρότητα

Στη Ζίτσα βρέθηκε το Οδοιπορικό Υγείας

Off

Με τη συνταγή επιτυχίας του 40ου Καρδιολογικού Συνεδρίου, στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης συνέχισε τη δραστηριότητά του, με προορισμό τη Ζίτσα, παρουσία και της Σοφίας Βούλτεψη. 

«Εμείς, ως δημοσιογράφοι, το λέμε μονόστηλο, αυτό που υλοποιεί με τρόπο μοναδικό και μέθοδο εξαιρετική ο Στέφανος Φούσας, με την επιστημονική του ομάδα, παρέχοντας γνώση σε θέματα πρόληψης και βγάζοντας την είδηση για τους πολίτες, στο αντικείμενό του. Αυτό που κάνει ο γιατρός είναι πολιτική πράξη», ανέφερε με εύστοχο παραλληλισμό η βουλευτής της ΝΔ, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. 

Το Οδοιπορικό φιλοξενήθηκε στην Ζίτσα, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, με τη συνέργεια των Συλλόγων Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γυναικών, του ΚΑΠΗ και του Α.Ο. Ζίτσας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. 

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της, πραγματοποίησε ο Πανοσολογιώτατος κ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, εκπροσωπώντας τον Ιεράρχη της Μητρόπολης Ιωαννίνων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Σας μεταφέρω τις πατρικές ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Το έργο του καθηγητή και των συνεργατών του είναι πραγματική προσφορά αγάπης. Αυτά που μας δίνουν πρέπει να τα βάλουμε στην καρδιά και στο νου μας και να τα εφαρμόσουμε». 

Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τονίζοντας: «Αυτό που κάνει ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, εγώ το ονομάζω Οδοιπορικό προσφοράς, αγάπης και μάλιστα σε κάποιες περιοχές και σε κάποιους ανθρώπους που είχαν χρόνια να νιώσουν ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους. Ο κ. Στέφανος Φούσας παράγει μεγάλο κοινωνικό έργο, θέλουμε να το συνεχίσει, θα είμαστε δίπλα του σε αυτό το Οδοιπορικό που όλος ο κόσμος το αγκαλιάζει και το επιζητά, με κάθε επίσκεψή του σώζει -κυριολεκτικά- ζωές». 

Ο εμπνευστής του Οδοιπορικού και π. Υπουργός Αντώνης Φούσας εξήρε τη σημασία της συνεργασίας πολλών φορέων για την εκδήλωση και επισήμανε: «Σε αυτά τα δέκα και πλέον χρόνια που υλοποιούμε αυτή την άτυπη κίνηση αλληλεγγύης και πρόληψης για να εμψυχώσουμε τους συνανθρώπους μας, λόγω της κρίσης, έχουμε επισκεφθεί χωριά και πόλεις του νομού, της Ηπείρου, της χώρας αλλά και της Βορείου Ηπείρου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με χαρά». 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων  Δημήτριος Φλώρος χαρακτήρισε άξια τέκνα της Βελλάς τους κ.κ. Φούσα και Γείτονα, υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσουν να αγκαλιάζουν με θέρμη τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελική Καραμπίνα και του Συλλόγου Γυναικών Βούλα Πατραμάνη, με ευχαριστίες στους συμμετέχοντες ενώ ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αποστόλης Φωτίου, υπογράμμισε: «Μας τιμά ο κ. Φούσας με την παρουσία του στο χωριό μας». Στην ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Ράδος, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση, ο Δημοτικός  Σύμβουλος κ. Περικλής Γρίβας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Περικλής Νούλης. Χαιρετισμό απηύθυναν, με τον δικό τους ξεχωριστό ποιητικό και ιστορικό τρόπο, αντίστοιχα, ο υπεύθυνος  Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων κ. Σωκράτης Μπαλάφας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Στέφανος Κωλέττας. Στη θεματική ενότητα της αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο ακαταπόνητος Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας, ο οποίος χαρακτήρισε «ερίβωλο γη» το χωριό όπου διανυκτέρευσε ο Λόρδος Βύρων. Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης, Επιμελητής Β΄ Γυναικολογίας ΕΣΥ («Πρόληψη στη γυναικολογία»), η Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), ο Αποστόλης Καλοφύρης, Γενικός Ιατρός («Εκτίμηση και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών»), η Παρασκευή Κίτσου, Χειρουργός Οδοντίατρος («Προληπτική οδοντιατρική στην παιδική ηλικία»), η δρ. Έφη Μάρκου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος («Δερματικός Καρκίνος»), ο Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρουργός Οδοντίατρος («Οδοντιατρική πρόληψη»), η Βάια Θ. Ρούντου – Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Θέματα οφθαλμολογίας»), η Αθανασία Σπύρου, Ειδικός Παθολόγος, 6η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων («Αναγκαιότητα του εμβολιασμού»), η Θάλεια Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος – Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), η Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδική Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου πεπτικού σωλήνα»), ο Κίμων Τσουκανέλης, Χειρουργός Ουρολόγος («Πέτρες στους νεφρούς – Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία του προστάτη»), ο Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, («Κάπνισμα»), ο Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος («Νομική προστασία στην υγεία») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Κρίσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθισμό στο Διαδίκτυο»).

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου