Εκδηλώσεις

Το Καλπάκι σύμβολο ηρωισμού και αντίστασης

Off

Επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων της περιοχής για το έπος του 1940 και τη φετινή χρονιά αποτελεί ο δήμος Πωγωνίου και ειδικότερα το Καλπάκι, εκεί που ο ελληνικός στρατός από τον Οκτώβριο του 1940 μέχρι την υποχώρηση μετά την γερμανική εισβολή τον Απρίλιο του ’41 έγραψε μία πραγματική εποποιία.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιείται αύριο Κυριακή στο Μνημείο του Μαχητή με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα που κορυφώνεται με την εντυπωσιακή αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.

Μία αναπαράσταση που σύμφωνα με τον δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς έχουν γίνει σκηνοθετικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις στο πεδίο της «μάχης» που με τη χρήση και ψηφιακών οπτικοακουστικών μέσων θα εντυπωσιάσει τους θεατές.

Ο κ. Καψάλης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή για το τριήμερο, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στο Καλπάκι και κυρίως την αναπαράσταση.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17.20 με την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο νεκρών και την κατάθεση στεφάνων. Η Στρατιωτική Μουσική της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας θα αποδώσει επετειακά τραγούδια και θα ακολουθήσει χαιρετισμός του δημάρχου Κ. Καψάλη.

Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο καθηγητής, τέως πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κων. Γάτσιος με θέμα «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Οι εκδηλώσεις του δήμου Πωγωνίου συνεχίζονται και το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου