Επικαιρότητα

Παρεμβάσεις για να «ανοίξουν» οι κεντρικοί δρόμοι

Off

Κάποιες πιλοτικές αρχικά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προωθήσει στις αρχές της νέας χρονιάς ο Δήμος με σκοπό να «ξεμπλοκάρει» τους κεντρικούς δρόμους από το παράνομο παρκάρισμα.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων με τη νέα της σύνθεση υπό την προεδρία του Αντιδήμαρχου Έργων Γιώργου Αρλέτου έγινε χτες και έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα με τα μέλη της να τονίζουν την ανάγκη της συνεργασίας ώστε να εμπεδωθεί μία διαφορετική κουλτούρα, ειδικά στο κέντρο της πόλης όπου καταγράφεται και το εντονότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής κατατέθηκαν οι βασικοί άξονες της πρότασής της για μία σειρά αλλαγών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες ώστε να ανοίξει ο διάλογος και στην επόμενη συνεδρίαση να ληφθούν οριστικές αποφάσεις ώστε να τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές του νέου έτους.

Βασικός άξονας της πρότασης είναι να υπάρξει διαχωρισμός των ρευμάτων κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Λεωφόρος Δωδώνης και η 28ης Οκτωβρίου, καθώς και συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Παρόμοιες ρυθμίσεις θα γίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη και την Πυρσινέλλα με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων από το διπλοπαρκάρισμα.

Οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν θα εφαρμοστούν πιλοτικά με σκοπό, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, να εμπεδωθεί σταδιακά μία διαφορετική νοοτροπία και να περιοριστεί το παράνομο παρκάρισμα και το διπλοπαρκάρισμα.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου