Επικαιρότητα

Συνεχείς διαβουλεύσεις για το περιστατικό βίας

Off

Με τους μαθητές να μένουν έξω από το σχολείο, μαζί με δεκάδες γονείς και κηδεμόνες και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να συναντάται με τη διεύθυνση του σχολείου και τους καθηγητές, παρουσία μάλιστα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ξεκίνησε η χθεσινή ημέρα στο 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων. 

Αφορμή για την εικόνα αυτή στάθηκε το περιστατικό ξυλοδαρμού δύο μαθητών, από δύο πρώην μαθητές των τμημάτων ένταξης, αλλοδαπούς στην καταγωγή, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από πέρυσι από το σχολείο, εξαιτίας της προβληματικής συμπεριφοράς που επεδείκνυαν. 

Οι δύο τελευταίοι εισέβαλαν, πηδώντας τα κάγκελα της αυλής στο χώρο του σχολείου, το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών και συνεπλάκησαν με δύο μαθητές, με άλλους να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Το αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν οι δύο μαθητές του σχολείου που δέχτηκαν την επίθεση, να διακομιστούν στο νοσοκομείο, με θλαστικά τραύματα, όπου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι γονείς του ενός υπέβαλαν μήνυση σε βάρος των δύο πρωταγωνιστών, οι οποίοι και προσήχθησαν στην Αστυνομία.

Το πρωί της Τετάρτης, οι μαθητές του σχολείου, παρέμειναν εκτός των αιθουσών με δεκάδες γονείς να βρίσκονται στο χώρο και να εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το περιστατικό, με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Ελπίδα Γκανιάτσα, να τονίζει πως αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι να ληφθούν μέτρα εντός της σχολικής κοινότητας, ώστε να διαφυλάσσεται η σωματική ακεραιότητα του συνόλου των μαθητών. 

«Θεωρούμε το συγκεκριμένο συμβάν μεμονωμένο, χωρίς καμία άλλη διάσταση πέραν αυτής που πραγματικά έχει. Όμως, αυτό που επιζητούμε, είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου στους χώρους του σχολείου και γι’ αυτό υπήρξε και η κινητοποίηση και το ενδιαφέρον», ανέφερε η κα Γκανιάτσα.

Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για την προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς επίσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ενώ ζητήθηκε να υπάρχει στο μέτρο του δυνατού, ένας έλεγχος της περιμέτρου του σχολικού συγκροτήματος, ώστε να αποτραπεί τυχόν προσέγγιση των ίδιων εξωσχολικών στο σχολείο. 

Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη του συμβουλίου του σχολείου, με τη συμμετοχή της διεύθυνσης, των καθηγητών, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα που έχει προκύψει, ενώ σχετικές συστάσεις δόθηκαν και προς το σύνολο των μαθητών στη συνέχεια από τη διεύθυνση του σχολείου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ