Πολιτισμός

Πρόβα για το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»

Off

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει για μια ακόμη χρονιά την πρόβα – παράσταση της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής του. 

Τη φετινή θεατρική περίοδο θα παρουσιασθεί το έργο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου. 

Το εμβληματικό αυτό έργο είναι ένας ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και το δάσκαλο και παρουσιάζει την ηθογραφία μιας άλλης εποχής. Η ελληνική επαρχία και οι άνθρωποί της, τα παιδικά όνειρα και τα πρώτα αθώα ερωτικά σκιρτήματα, ο αγώνας για μια επιβίωση διαφορετική από τη συνηθισμένη, αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά του θεατή.

Συντελεστές: 

Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου, Θεατρική Διασκευή: Γιάννης Ρήγας, Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ, Πρωτότυπη μουσική: Κλέων Αντωνίου, Κίνηση: Κωνσταντίνα Λάλλου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Μάγια Ανδριανού, Φωτισμοί: Richard Antony Λούκας.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): 

Βάσω Ασίκογλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ευαγγελίνα Καριοφύλλη, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τσιώτας.

Η παράσταση αυτή πραγματοποιείται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της Ηπείρου και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Θα δοθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο θέατρο «Καμπέρειο» (πεζόδρομος Ν. Παπαδοπούλου, αριθ. 11) με ώρα έναρξης 7:00 μ.μ. (είσοδος ελεύθερη).

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου