Επικαιρότητα

Το τυρί και το κρέας μπροστά σε νέες προκλήσεις

Off

Η διάδοση προϊόντων τυροκομίας και κρέατος αντίστοιχα των περιφερειών Ηπείρου και Απουλίας στην Ιταλία, αποτελεί τον στόχο του κοινού προγράμματος που υλοποιείται στις δύο περιφέρειες στο πλαίσιο του Interreg.

Απώτερος στόχος η ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις, αλλά παράλληλα και η ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών κτηνοτροφικών μονάδων και η βελτίωση της εξωστρέφειάς τους.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στα Γιάννενα στην οποία παρουσιάστηκαν οι στόχοι του έργου, ενώ το επόμενο διάστημα θα συσταθούν παράλληλες ομάδες με αντικείμενο τον καθορισμό των απαιτήσεων και προδιαγραφών τυροκομικών προϊόντων και προϊόντων κρέατος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Περιφερειαρχής Αλ. Καχριμάνης που αναφέρθηκε γενικότερα στην ανάγκη αξιοποίησης του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Ηπείρου που είναι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής. Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της μετακινούμενης κτηνοτροφίας που αποτελεί μία διαχρονική παρακαταθήκη για την Ήπειρο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου Γ. Δεκόλης μίλησε από την πλευρά του για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, παράλληλα όμως και για την ανάγκη να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας, γιατί αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου