Επικαιρότητα

Δυνατό χτύπημα στο εμπόριο κοκαΐνης

Off

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών κατέγραψε την Πέμπτη η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Μία επιχείρηση που ξεσκέπασε μία υπόθεση εμπορίας «σκληρών» ναρκωτικών και μάλιστα κοκαΐνης, ποσότητες της οποίας διοχετεύονταν καθημερινά στα στέκια της πόλης, με τους εμπόρους να αποκομίζουν τεράστια χρηματικά ποσά ως κέρδη.
Η περίπτωση αξιολογείται ως εξαιρετικά σημαντική από τους αξιωματικούς της ΑΔ Ιωαννίνων, αλλά και γενικότερα και είναι μάλιστα χαρακτηριστική η εκτίμηση στους διαδρόμους του Αστυνομικού Μεγάρου, ότι τέτοιες περιπτώσεις κάνουν να φαίνονται μικρές και ασήμαντες οι περιπτώσεις με τις κατασχέσεις εκατοντάδων κιλών κάνναβης στα ελληνοαλβανικά σύνορα, που διακινούνται με κύριο προορισμό την Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Έλληνες, κατηγορούμενοι για εμπορία και κατοχή κοκαΐνης. Κατασχέθηκαν συνολικά 174 γραμμάρια κοκαΐνης και 32.665 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Η επιχείρηση στήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 
κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 36 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Από τη συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος διακινούσε και διοχέτευε ποσότητες «σκληρών» ναρκωτικών σε χρήστες στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ παράλληλα είχε μετατρέψει το σπίτι του σε κρύπτη και χώρο αγοραπωλησίας των ναρκωτικών. 
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 36χρονου, 
όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, σε μορφή βράχων και σκόνης, συνολικού βάρους 170,5 γραμμαρίων.
δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 2,7 γραμμαρίων. 
τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες με σκόνη άγνωστης σύνθεσης, συνολικού βάρους 9,9 γραμμαρίων.
τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων.
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης. 
το χρηματικό ποσό των 2.715 ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών και πληθώρα νάιλον συσκευασιών, για την κατανομή και αποθήκευση της κοκαΐνης σε φιξάκια και ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση ενώ μετά από σωματική έρευνα,  βρέθηκε στην κατοχή του μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 0.8 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 29.950 ευρώ.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου