Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ζητάμε μια ευκαιρία ολόκληρη και όχι μισή

Off

Άμεση και δηκτική ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στα Νέα, στην οποία είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο αφανισμού της μεσαίας τάξης στην χώρα.
Από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τέτοια πρόθεση δε θα μπορούσε να το κάνει, γιατί δεν έχει να βρει τίποτε όρθιο για να αφανίσει τη μεσαία τάξη.
«Τη μεσαία τάξη την έχει ήδη εξολοθρεύσει ο κ. Σαμαράς και οι πολιτικές του και η τρόικα. Ερχόμαστε να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη, τα χαμηλά εισοδήματα, ερχόμαστε για να σηκώσουν το κεφάλι όλοι οι Έλληνες, με αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο βρίσκονταν ως χθες. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε μπροστά την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ρεύμα νίκης του κόμματος στις εκλογές, ενώ επιτέθηκε στη Ν.Δ που εξαντλεί όπως είπε τα τελευταία αποθέματα φόβου.
«Μέρα με τη μέρα το ρεύμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ποτάμι. Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε την αποφασιστικότητα του λαού μας να σταθεί όρθιος και να διεκδικήσει την αξιοπρέπεια. Το ρεύμα αυτό δε μπορεί πλέον να ανατραπεί. Οι αντίπαλοί μας εξαντλούνται σε όσα αποθέματα φόβου και κινδυνολογίας έχουν, όμως δε μπορούν να γίνουν πλέον πιστευτοί από κανέναν», σημείωσε, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην Ήπειρο, τόπο καταγωγής του.
«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ήπειρο και ως τόπος καταγωγής μου, αλλά και ως ένας ιδιαίτερος και παραμελημένος τόπος, που έχει όμως πολλές δυνατότητες. Η Ήπειρος είναι μία περιοχή με περήφανους ανθρώπους που αξίζει της προσοχής μας. Τη μεγάλη διαφορά σε αυτές τις εκλογές δε θα την κάνουν τα αστικά κέντρα, αλλά η περιφέρεια και η Ήπειρος θα έχει αποφασιστική συμβολή στην αλλαγή και τη μεγάλη ανατροπή. Οι Ηπειρώτες έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, στην αξιοπρέπεια, στο αύριο σε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Έλλειψη ρευστότητας καυσίμων…»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στη 1 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, με καθυστέρηση μίας και πλέον ώρας, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο αεροπλάνο, λίγο πριν την απογείωση του αεροπλάνου από το «Ελ. Βενιζέλος».
Οι επιβάτες της πτήσης μαζί και ο Αλέξης Τσίπρας επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος το οποίο και έκανε την πτήση χωρίς προβλήματα.
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο όπου τον περίμεναν στελέχη του κόμματος, οι υποψήφιοι βουλευτές και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αστειευόμενος με τους δημοσιογράφους, για το πρόβλημα της πτήσης, είπε πως «…διαπιστώθηκε έλλειψη ρευστότητας στα καύσιμα».

Στην Άρτα
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατευθύνθηκε στην Άρτα, για το κύριο μέρος της περιοδείας του. Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στο κέντρο της πόλης και σε σύντομο χαιρετισμό του προς τον κόσμο σημείωσε:
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Σε αυτήν την τελική αναμέτρηση δεν αναμετρώνται πια κάποιες πολιτικές παρατάξεις. Διότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώνονται δεξιοί και αριστεροί στη μάχη της ανάγκης να οικοδομήσουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές. Οι παλιές διαχωριστικές γραμμές διαπερνώνται από την ανάγκη να νιώσουμε ότι έχουμε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Και αυτό που σήμερα βαραίνει περισσότερο από ποτέ είναι ότι έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα να ονειρευτούμε και να υλοποιήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Θα είναι δύσκολα, αλλά ο λαός μας γνωρίζει από δυσκολίες και γνωρίζει να τις ξεπερνά όταν σε αντίστοιχες συνθήκες βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του αγώνα για δικαιοσύνη, προκοπή, για πατρίδα, για αξιοπρέπεια. Έτσι και τώρα θα βρεθεί η Ήπειρος στην πρώτη γραμμή του αγώνα». Έθεσε δε το ζήτημα της αυτοδυναμίας:
«Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μια ευκαιρία ολόκληρη και όχι μισή. Στο παρελθόν ο λαός μας έδωσε ολόκληρη ευκαιρία και πολλές φορές έδωσε την ευκαιρία και στον Σημίτη και στον Καραμανλή. Και στον Γ. Παπανδρέου και στον Σαμαρά. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσει την ευκαιρία σε μας, στον ΣΥΡΙΖΑ, στην αριστερά. Για να δημιουργήσουμε τη δυνατότητα, όχι να φέρουμε τη ρεβάνς, αλλά να ενώσουμε δυνάμεις».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου