Επικαιρότητα

Στη Δροσιά περιμένουν ακόμα την Πράξη Εφαρμογής

Off

Σχεδόν 30 χρόνια υπομονής συμπλήρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής στη Δροσιά και την Πεντέλη περιμένοντας μέχρι σήμερα, την περίφημη Πράξη Εφαρμογής για το Σχέδιο Πόλης, με την απογοήτευση και την αγανάκτηση να έχει ξεχειλίσει. 
Επί δικαίων και αδίκων στρέφουν τα βέλη τους και δικαιολογημένα, καθώς εκτός από διάφορες αποφάσεις που δημοσιεύονται κατά καιρούς σε ΦΕΚ, δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και αόριστες υποσχέσεις τοπικών αρχόντων ανά διαστήματα, στην πράξη δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία πρόοδος.
Ο δρόμος βέβαια είναι ακόμη μακρύς, όμως ίσως για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο δήμος Ιωαννιτών ολοκληρώνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση της καταγραφής του συνολικού ποσού που απαιτείται για την Πράξη Εφαρμογής. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς – Πεντέλης, το μεσημέρι της Κυριακής, προσθέτοντας όμως με νόημα πως δεν πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία, που μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα. Άλλωστε το συνολικό εκτιμώμενο κόστος, για τη μελέτη, όπως αποτυπώνεται στη σχετική προετοιμασία – που έγινε για πρώτη φορά, όπως είπε ο δήμαρχος – των υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών, αγγίζει σχεδόν το 1 εκ. ευρώ, ποσό που δεν υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί από τα ταμεία του δήμου. 
Ο κ. Μπέγκας πάντως τόνισε, πως σε συνδυασμό με άλλες μελέτες και έργα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Πράξη Εφαρμογής και να χρηματοδοτηθεί στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, στη νέα προγραμματική περίοδο.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης Μπαλάφας τόνισε, πως στους κατοίκους δεν αρκούν οι υποσχέσεις από κανέναν και πως είναι υποχρέωση της τοπικής και κεντρικής εξουσίας να λύσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής, που είναι η Πράξη Εφαρμογής.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να αναφέρονται και στις επόμενες δράσεις του Συλλόγου που θα δώσει το «παρών» και στην Πίτα του Ηπειρώτη την 1η Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Την παράσταση έκλεψαν τα μικρά παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, που έδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες, σε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια.
Εκτός από τον δήμαρχο, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, και η δημοτική σύμβουλος Ελένη Βασιλείου, που τυγχάνει και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δροσιάς – Πεντέλης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου