Επικαιρότητα

Αντιδράσεις στην Παραμυθιά για τις αυξήσεις στα τέλη

Off

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου να προχωρήσει σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών για το 2020 που μεσοσταθμικά και χωρίς να διαχωρίζει κατηγορίες δημοτών φτάνει μέχρι και το 60%.

Τα οικονομικά προβλήματα στο δήμο Σουλίου αποτυπώνονται τα τελευταία χρόνια στις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών με την επισήμανση πως υπάρχει αδυναμία διαδικασίας εσωτερικού ελέγχου στις εισπράξεις, ενώ έχει παγιωθεί η διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων.

Από το 2020 αναμένεται η αύξηση των ανταποδοτικών τελών στους περισσότερους τουλάχιστον δήμους, που πέραν των επιμέρους προβλημάτων θα κληθούν να διαχειριστούν και τα αυξημένα κόστη διαχείρισης των απορριμμάτων με τη μεταφορά τους στη Μονάδα ΑΣΑ και το κόστος για τη μεταφορά του υπολείμματος στους ΧΥΤΥ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νικόλα Κάτσιο στο δήμο Σουλίου η απόφαση πέραν του υπερβολικού και αδικαιολόγητου ποσοστού αύξησης χαρακτηρίζεται και από «πολιτική ανηθικότητα», αφού όπως ανέφερε διαφορετικές ήταν οι προσεγγίσεις όλων των παρατάξεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων την προεκλογική περίοδο.

«Όλοι γνωρίζαμε το κενό στα οικονομικά και τις εκθέσεις των ορκωτών για τα έσοδα – έξοδα στους ισολογισμούς. Επίσης, καμία παράταξη, ούτε καν αυτή της δημοτικής αρχής σήμερα δεν πρότεινε την αύξηση των ανταποδοτικών, αλλά διαφορετικές λύσεις. Έτσι οδηγήθηκαν οι πολίτες στις κάλπες, όμως 70 ημέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου ήρθε η δημοτική αρχή να αποφασίσει με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε, για να προσθέσει πως παρότι στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή εκλήθη να εξετάσει άλλους πιθανούς τρόπους μείωσης των εξόδων, προχώρησε κανονικά στην ψήφιση της εισήγησης, η οποία πέρασε αν και στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου