Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 08:24
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2019
Επικαιρότητα

Στο παλιό Χατζηκώστα και το Σχολείο ΣΑΠ

Off

Τις ενέργειες που γίνονται για την μεταφορά του σχολείου ΣΑΠ που σήμερα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι εξετάστηκε η λύση της συστέγασης με το ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά κρίθηκε ότι δεν είναι λειτουργική ενώ η πρόταση για μεταφορά στο σχολείο της Κοινότητας Περιβλέπτου απορρίφθηκε από τους γονείς αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

«Η μεταστέγαση του σχολείου αυτού στο παλιό Χατζηκώστα αποτελεί μονόδρομο. Στην κατεύθυνση αυτή σήμερα θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας η οποία θα λάβει την σχετική απόφαση και στη συνέχεια θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο» τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος. 

Η κατεδάφιση των παλιών κτιρίων έχει ολοκληρωθεί και όπως σημείωσε ο δήμαρχος σε συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα θα γίνει η μεταφορά των δικτύων ηλεκτροδότησης ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες. 

Με την ολοκλήρωση αυτών θα δρομολογηθεί η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κτιρίων και θα ξεκινήσει η διαδικασία ώστε αυτά να γίνουν λειτουργικά. 

 

Αντιπαράθεση για ΔΕΥΑΙ

Μάλλον αναμενόμενοι ήταν ότι εκτός ημερήσιας διάταξης

Θα άνοιγε και πάλι θέμα ΔΕΥΑΙ αφού υπήρξε το προηγούμενο διάστημα αντιπαράθεση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακύρωσης της μονιμοποίησης πρόσληψης των τριών ΑμεΑ, μιλώντας για μια «κοινωνικά ανάλγητη δημοτική αρχή» ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για τη λυματολάσπη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Άρης Μπαρτζώκας, απαντώντας παρέπεμψε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε και τόνισε ξανά πως η απόφαση για τη μονιμοποίηση των τριών συμβασιούχων ελήφθη στις 30 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν αναλάβει η νυν Δημοτική Αρχή.

Και η απάντηση του Δημάρχου Μ. Ελισάφ ήταν στο ίδιο μήκος κύματος κατηγόρησε όμως την πλευρά Μπέγκα για «αποθέωση της δημαγωγίας και του λαϊκισμού».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου