Επικαιρότητα

Μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης

Off

Η καταρρακτώδης βροχή δεν εμπόδισε δεκάδες παιδιά Δημοτικών σχολείων της πόλης, να επισκεφθούν το πρωί της Πέμπτης, το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πάρκο Λιθαρίτσια, το οποίο μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε ολόκληρη τη χώρα. 

Το Κινητό Κέντρο θα βρίσκεται στην πόλη για διάστημα δύο εβδομάδων και μπορούν να το επισκέπτονται όχι μόνον οι μαθητές των σχολείων, αλλά και οι πολίτες που θέλουν αν ενημερωθούν. Κυρίως όμως οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για τα οφέλη της ανακύκλωσης και γενικότερα της κυκλικής οικονομίας και έτσι να γίνουν οι καλύτεροι φορείς της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το Κινητό Κέντρο επισκέφθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ευάγ. Πήχα και Β. Βλέτσα αντίστοιχα.

«Η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους. Η ανακύκλωση είναι μέρος αυτής της διαδικασίας, το πιο σημαντικό. Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών είναι από τις πιο αξιόλογες δράσεις που μπορούν να συμβάλουν ώστε η ανακύκλωση να μπει σε όλα τα σπίτια» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ελισάφ.

Εκ μέρους του Κινητού Κέντρου η Αγγελική Χατζηνικολάου κάλεσε όλους τους μαθητές να επισκεφθούν την μονάδα, να παίξουν και να μάθουν, καθώς όπως είπε, μπορούν να γίνουν οι πρεσβευτές της ανακύκλωσης στις οικογένειές τους. 

Σημειώνεται, ότι το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια, αξιοποιώντας φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του, που είναι από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου