Επικαιρότητα

250 προσφυγόπουλα χωρίς δασκάλους για τις τάξεις υποδοχής

Off

Την παρέμβαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων που ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε πολλά σχολεία των Ιωαννίνων προκάλεσε ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός προσφυγόπουλων που κατανέμονται σε τάξεις του δημοτικού, χωρίς να έχουν δασκάλους τα τμήματα υποδοχής.

Το θέμα ανέδειξε πριν από δύο ημέρες το ITV, φιλοξενώντας δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καμπουράκη, που δεν ήταν όμως σε θέση να πει με βεβαιότητα το πότε θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, με την πρόσληψη και τοποθέτηση δασκάλων στα τμήματα Υποδοχής.

Ούτε όμως και στον Σύλλογο δόθηκε σαφής απάντηση, όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Παργανάς, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα από 250 τα προσφυγόπουλα σε τάξεις δημοτικών σχολείων, τα οποία δεν έχουν δασκάλους για τις τάξεις υποδοχής.

«Μόλις στις 6 Νοεμβρίου μάθαμε τις νέες τοποθετήσεις αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει καμία τοποθέτηση σε τμήματα υποδοχής. Με βάση τον αριθμό των μαθητών που έχουν μπει στις τάξεις υπολογίζουμε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 12 εκπαιδευτικοί. Είναι απορίας άξιον γιατί δεν προχώρησε αυτή η ιστορία αφού τα τμήματα έχουν ιδρυθεί τον Αύγουστο και η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Η μόνη απάντηση που λάβαμε ήταν πως θα γίνουν ενέργειες για την στελέχωση των τμημάτων», σημείωσε ο κ. Παργανάς που κατέληξε λέγοντας ότι το θέμα έχει καθαρά εκπαιδευτική διάσταση και για τα προσφυγόπουλα που είναι αδύνατον να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές και το δάσκαλο και αντίστροφα.  

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου