Επικαιρότητα

Ανοιχτές οι δυνατότητες για υδατοδρόμιο στη λίμνη

Off

Τις δυνατότητες ώστε να πετάξουν κάποια στιγμή, σύντομα, υδροπλάνα από τη λίμνη διερεύνησε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο δημαρχείο και στην οποία πήραν μέρος ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes – Ελληνικά Υδατοδρόμια- Νικόλας Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος  και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, Παναγιώτης Τζάνος και Στάθης Σιούτης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος και η βουλευτής Μαρία Κεφάλα. Εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ζωγράφος. 

Στη σύσκεψη αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των υδατοδρομίων και οι αλλαγές που προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να διευκολύνουν και να επιταχύνουν την διαδικασία με σκοπό το 2020 να έχει αναπτυχθεί ένα πλήρες δίκτυο στη χώρα.

«Βούληση του Δήμου είναι να ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Παράλληλα, με τις νομοθετικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση ο δήμος θα προχωρήσει σε ενέργειες και για τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου.

 

Κόμβος

Ο Πρόεδρος της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε το υψηλό και έντονο ενδιαφέρον για τα Γιάννενα και την λίμνη αφού αποτελούν κόμβο και υπογράμμισε ότι αυτό που εξετάζεται είναι η ίδρυση και λειτουργία κεντρικού κι όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει την διασύνδεση της πόλης με το εξωτερικό.

«Προσδιορίσαμε την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για την χωροθέτηση του υδατοδρομίου στη λίμνη. Η διαδικασία θα είναι σύμφωνη με το νομικό πλαίσιο και ελπίζουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα να την έχουμε ολοκληρώσει. Εκτιμούμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε το υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων. Η λίμνη αποτελεί έναν κόμβο που δίνει την δυνατότητα να υπάρξουν πτήσεις προς το εξωτερικό. Θέλουμε να συνδυάσουμε την λειτουργία των υδατοδρομίων με τα αεροδρόμια και τα λιμάνια ώστε να υπάρχει ένα πλήρες δίκτυο», υπογράμμισε στις δηλώσεις του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Σουρέλης τόνισε ότι για τον επιχειρηματικό κλάδο του τουρισμού η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί κομβικής σημασίας θέμα. «Η λειτουργία υδατοδρομίου θα φέρει κόσμο υψηλού εισοδήματος. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες μεταφορικές υποδομές. Ευελπιστούμε στην αδειοδότηση και ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε την πρώτη πτήση», κατέληξε. 

 

Συναντήσεις

Συνάντηση με Νικόλα Χαραλάμπους, τον Σπύρο Σουρέλη και τον Στάθη Σιούτη, είχε ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης και του κ. Χαραλάμπους.

Ο πρόεδρος της εταιρίας ενημέρωσε τον κ. Μπέγκα για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στην κατεύθυνση ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα.

Ο κ. Χαραλάμπους επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρίας του να επενδύσει στα Γιάννενα, κάτι που είχε κάνει γνωστό και επί Δημαρχίας του κ. Μπέγκα, οπότε και υπήρξε στενή συνεργασία επί του θέματος, ευχαριστώντας τον μάλιστα για τις ενέργειες που είχε κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία απέδειξε στην πράξη τον ενδιαφέρον της να στηρίξει αυτή την προοπτική.

Ο κ. Μπέγκας επανέλαβε πως θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα, καθώς αποτελεί έναν ακόμα μοχλό ανάπτυξης και απαραίτητο «εργαλείο»  για την περαιτέρω εξέλιξη της επικοινωνίας της πόλης μας με άλλες περιοχές, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου δικτύου μεταφορών και επικοινωνιών μαζί με την αναβάθμιση του αεροδρομίου και τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες, κάτι που αποτέλεσε στρατηγική πολιτική επιλογή της Δημοτικής μας Αρχής στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Τέλος, επισήμανε ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή, ευχαριστώντας τον κ. Χαραλάμπους για την ενημέρωση.

Η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 Τατιάνα Καλογιάννη είχε επίσης συνάντηση με τον Νικόλα Χαραλάμπους.

Η Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον Στάθη Σιούτη Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίτων, καθώς και από τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κατά τις πρόσφατες εκλογές στην κοινότητα Νήσου Θεμιστοκλή Παππά, ευχαρίστησε τον κ. Χαραλάμπους για την ενημέρωση που της παρείχε.

Ακόμη κατέθεσε όλες τις ενέργειες, στις οποίες είχε προχωρήσει ως Αντιπεριφερειάρχης, ώστε να τροποποιηθούν οι διατάξεις του Ν.2971/2001(περί αιγιαλού) και να ενταχθούν στο Νόμο 4607/2019 (Άρθρο 33, παρ. 1, εδάφιο ζ),  οι αναγκαίες ρυθμίσεις, για την αδειοδότηση και υλοποίηση έργων συγκοινωνιακών υποδομών και στις λίμνες.

Παρουσίασε ακόμα το συνολικό πρόγραμμα και σχεδιασμό της παράταξης της αναφορικά με τις αναγκαίες υποδομές περιβαλλοντικής παρακολούθησης, αναψυχής, ανάδειξης της λιμναίας και παραλίμνιας περιοχής και εξυπηρέτησης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και συγκοινωνίας και δήλωσε ότι η παράταξη της και η ίδια προσωπικά θα είναι αρωγός σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, που θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και φυσιoγνωμία της λίμνης Παμβώτιδας και του δήμου μας γενικότερα.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ