Επικαιρότητα

Τα πτυχία να μη μένουν στην κορνίζα

Off

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφτηκε ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας χτες το πρωί τη διήμερη περιοδεία του στα Γιάννενα. 

Σε συνάντηση με τον Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη και με την παρουσία του αντιπρύτανη Μ. Πασχόπουλου και του αντιπρύτανη Στ. Νικολόπουλο ο κ. Κουτσούμπας συνοδευόμενος από τον Τ. Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και στελέχη της ΚΟ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην πόλη είχε την ευκαιρία να ακούσει για τα προβλήματα που συναντά το Πανεπιστήμιο, αλλά και να θέσει το δικό του πλαίσιο μέσα από το οποίο θα αξιοποιούνται τα προσόντα των νέων επιστημόνων ώστε να βρίσκουν δουλειά.

«Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση απ΄ τον κ. Πρύτανη στην επίσκεψή μας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο. Θέσαμε και μας τέθηκε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, που είναι ένα απ’ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, τις ελλείψεις στα νέα τμήματα, τις νέες σχολές ακόμη και εκπαιδευτικών. Θέσαμε τα ζητήματα των φοιτητών, της στέγασης, της σίτισης, μια σειρά προβλήματα που επιβαρύνουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια, που στέλνει τα παιδιά της να σπουδάσουν, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να διακόπτουν τις σπουδές τους», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας ενώ πρόσθεσε:

«Επίσης θέσαμε διάφορα ζητήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα, το νόμο – πλαίσιο, την πολιτική της κυβέρνησης και την ανάγκη το φοιτητικό κίνημα, γενικότερα το εκπαιδευτικό κίνημα να παλέψει για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων χωρίς ιδιώτες, χωρίς κατάργηση και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, προς όφελος των φοιτητών, έτσι ώστε τα πτυχία που παίρνουν τα παιδιά μας να μη μένουν στην κορνίζα, αλλά να αξιοποιούνται με βάση το αντικείμενο που σπούδασαν, στην επιστήμη τους, για να βρίσκουν μια μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μπορούν να επιβιώνουν στη ζωή τους».

Το πρόγραμμα της περιοδείας του σήμερα έχει ως εξής:

09:00 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη

11:00 Ομιλία στους εργαζόμενους του εργοστασίου ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ και συνάντηση με τη διοίκηση

12:30μμ Ομιλία στους εργαζόμενους του εργοστασίου ΔΩΔΩΝΗ και συνάντηση με τη διοίκηση

14:00 μμ Συνάντηση με το δήμαρχο Ιωαννιτών, Μ. Ελισάφ

 

 

Να κλείσουν αμέσως όλα τα hot spots στα νησιά

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το προσφυγικό απάντησε: «Έχουμε καθαρή θέση από την αρχή, ως ΚΚΕ. Είναι εγκληματική η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, την οποία συνεχίζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά το προσφυγικό. Το πρώτο μεγάλο λάθος είναι η συνέχιση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, όπως επίσης είναι το Δουβλίνο, που εγκλωβίζουν και μάλιστα σε διπλό εγκλωβισμό τους πρόσφυγες, του ξεριζωμένους. Είναι μεγάλη ευθύνη ότι συμμετέχουμε στη συνέχιση των πολέμων και των επεμβάσεων που δημιουργούν το προσφυγικό πρόβλημα και στέλνουν γυναικόπαιδα στη χώρα μας. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να κλείσουν αμέσως όλα τα hot spots στα νησιά, να μην υπάρχουν κλειστά κέντρα, ουσιαστικά φρούρια, στρατόπεδα, φυλακές, γι’ αυτούς τους ξεριζωμένους, να επανενωθούν οι οικογένειες, να επιλυθούν τα προβλήματα των παιδιών και με πολύ γρήγορες διαδικασίες από την Ηπειρωτική Ελλάδα να παίρνουν άσυλο όσοι το δικαιούνται και οι υπόλοιποι να παίρνουν το δρόμο για τις χώρες προορισμού τους».

 

 

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ