Επικαιρότητα

Ψάχνουν ορίζοντα μετά τις κάλπες

Off

Στην επόμενη ημέρα των εκλογών και στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση που θα προκύψει, είναι στραμμένο το βλέμμα των φορέων της αυτοδιοίκησης και των αιρετών. 
Οι περικοπές τις οποίες υπέστη την τελευταία πενταετία η αυτοδιοίκηση είναι άνευ προηγουμένου, όπως και οι αλλαγές του πλαισίου μέσα στο οποίο καλούνται οι φορείς να λειτουργήσουν.
Όσο φιλόδοξο ήταν το εγχείρημα του σχεδίου «Καλλικράτης» ως προς τη φιλοσοφία του, άλλο τόσο άδοξα πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, εξαιτίας των περικοπών αφού το μόνο που έγινε σε πρακτικό επίπεδο ήταν η μεταφορά επιπλέον αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση. 
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθούν τα πράγματα στην αυτοδιοίκηση εάν η μεταφορά όλων αυτών των αρμοδιοτήτων, πιθανώς και νέων που θα μεταφερθούν στη συνέχεια, δε συνοδευτεί από ενίσχυση των πόρων. «Δεν είναι βέβαια μόνο οι περικοπές, που μας προβληματίζουν. Είναι και η δραματική αύξηση της γραφειοκρατίας, που συσσωρεύει επιπλέον εργασία. Παρόλα αυτά ο κόσμος βλέπει την αυτοδιοίκηση ως το μοναδικό αποκούμπι για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθηερινότητας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε, να πάνε καλύτερα τα πράγματα”, τόνισε ο κ. Σπύρου.

Στήριξη στους παραγωγούς
Στο μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου στην τελευταία του συνεδρίαση εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης στους παραγωγούς με αφορμή το μείζον πρόβλημα που έχει  δημιουργηθεί με την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων. “Με την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ και αυτοί που την πληρώνουν είναι οι παραγωγοί – κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων.
Δεν γνωρίζουμε αν από λάθος ή από σκοπιμότητα εκδόθηκε αυτή η απόφαση αλλά το βέβαιο είναι, ότι θα πρέπει να ανακληθεί και να δικαιωθούν οι παραγωγοί της περιοχής”, σημείωσε ο κ. Σπύρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου