Επικαιρότητα

Κρίσιμη παράμετρος η αποδοχή από την κοινωνία

Off

Βασικό συστατικό της επιτυχούς εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι η αποδοχή τους από το σύνολο της κοινωνίας.

Με τον τρόπο αυτό και αφού τηρείται η αρχική απόφαση για την αρχή της αναλογικότητας και ίσης κατανομής των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών στις περιφέρειες μπορεί το ζήτημα να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη υπευθυνότητα.

Αυτό επισήμανε χθες από τα Γιάννενα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κων. Τσουβάλας σε δηλώσεις που έκανε στο ΙTV με αφορμή την παρουσία του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπε και στις δηλώσεις αλλά και στην ομιλία του λίγο αργότερα πρόκειται για ένα θέμα με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις εθνικές όμως θα πρέπει να προκριθεί η αρχή της αλληλεγγύης.

«Είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας με εθνική, πανευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση. Προφανώς, θα πρέπει να προκριθούν οι αρχές της αλληλεγγύης στη διαχείριση των βαρών. Η δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφύγων και μεταναστών είναι η σημαντική παράμετρος για την αποδοχή των μέτρων της κυβέρνησης», τόνισε αρχικά.

Λίγο αργότερα στην ομιλία του στο συνέδριο ο κ. Τσουβάλας ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 συνοριακών φυλάκων που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στα σύνορα με την Τουρκία στη Θράκη.

 

Ικανοποίηση του

 αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Στο συνέδριο των αξιωματικών παρέστη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης που σε δικές του δηλώσεις πριν την έναρξη του συνεδρίου αναφέρθηκε στην εφαρμογή της αντιεγκληματικής πολιτικής στα Γιάννενα και στην Ήπειρο δηλώνοντας την ικανοποίησή του.

«Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται κεντρικά, με τις κατευθυντήριες γραμμές να δίνονται από την κυβέρνηση. Στην Ήπειρο όμως και στα Γιάννενα είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις στην αντιεγκληματική πολιτική της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου