Επικαιρότητα

Δωρεάν ηλεκτρικές περιφράξεις για τις αρκούδες

Off

 

Στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων συνύπαρξης του τοπικού πληθυσμού με τα είδη άγριας πανίδας κυρίως αρκούδες ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, προχωρά στη δωρεάν παραχώρηση εννέα ηλεκτροφόρων περιφράξεων, σε παραγωγούς της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Τις περιφράξεις προμηθεύτηκε ο Φορέας Διαχείρισης κατά την υλοποίηση του Προγράμματος «Στήριξη Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών 2012» που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Αποφασίστηκε να διατεθούν: 

• πέντε περιφράξεις (3 με πάνελ και 2 με σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα) σε παραγωγούς του Νομού Ιωαννίνων που δραστηριοποιούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και 

• τέσσερις περιφράξεις (3 με πάνελ και 1 με σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα) σε παραγωγούς του Νομού Γρεβενών που δραστηριοποιούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου

Οι τοπικοί παραγωγοί που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δράση, θα πρέπει να καταθέσουν είτε στα Γραφεία του Φορέα Διαχείρισης, στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου, είτε στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φ.Δ. στους Μαυραναίους του Δήμου Γρεβενών έως και την  Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00, τα ακόλουθα δικαιολογητικά συμμετοχής:

Α. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, την οποία θα μπορούν να προμηθεύονται από τα ανωτέρω σημεία υποβολής αιτήσεων, καθώς και από την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης (www.pindosnationalpark.gr). 

Β. Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία

Γ. Αντίγραφο της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης έτους 2019, από το Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό (Ένωση Αγροτών) 

Για τους κτηνοτρόφους- αγρότες (επιπλέον των ανωτέρω Α -Β-Γ):

• Βεβαίωση από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου του οικείου Νομού για την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων 

Για τους μελισσοκόμους (επιπλέον των ανωτέρω Α – Β-Γ):

• Φωτοαντίγραφο θεωρημένου (σε ισχύ) πλήρους (όλων των σελίδων) μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

• Βεβαίωση του οικείου Δήμου ή οποιοδήποτε έγγραφο, με το οποίο αποδεικνύεται ότι η μελισσοκομική δραστηριότητα ασκείται εντός  της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Η παραχώρηση θα γίνει μετά την υποβολή από τους ενδιαφερομένους της σχετικής Αίτησης και των απαραίτητων δικαιολογητικών. Θα ακολουθήσει δημόσια ανοιχτή κλήρωση η οποία θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 για τους ενδιαφερόμενους από τον Νομό Ιωαννίνων στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου, ενώ για τους ενδιαφερομένους του Νομού Γρεβενών στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων στον Δήμο Γρεβενών.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ