Επικαιρότητα

Με συντονισμό η βοήθεια προς την Αλβανία

Off

Μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό στη γειτονική Αλβανία και την άμεση ανταπόκριση των ελληνικών αρχών στο επίπεδο της έρευνας και διάσωσης από τα συντρίμμια, πλέον η κατάσταση περνά στο επόμενο στάδιο αυτό της συντονισμένης παροχής βοήθειας στους πληγέντες.

Ήδη, το σαββατοκύριακο έφτασαν από τα Γιάννενα στη γειτονική Αλβανία δεκάδες δέματα και κιβώτια που συγκέντρωσε το Παράρτημα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού, ενώ έχουν ήδη κινητοποιηθεί σύλλογοι και φορείς.

Αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτή την πρωτοβουλία συγκέντρωσης των απαραίτητων ειδών είναι η Περιφέρεια Ηπείρου που από σήμερα Τρίτη και για μία εβδομάδα, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνει είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης στο διοικητήριο της Περιφέρειας και στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου – Δασούλα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες και τους φορείς να προσφέρουν ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους για τη βοήθεια χιλιάδων πληγέντων που έχουν μείνει άστεγοι.

Όπως εξήγησε η κα Νάκου αλλά και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κα Καμπούρη υπάρχει άμεση ανάγκη για την προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας, κονσερβοποιημένων – τυποποιημένων τροφίμων, κλινοσκεπασμάτων, ειδών υγιεινής και απορρυπαντικών, αλλά και ρούχων για ηλικιωμένους,

Οι προσφορές των ειδών θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο ισόγειο του διοικητηρίου της Περιφέρειας στα γραφεία 128 και 129.

 

Συλλογή από φορείς

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α ανταποκρινόμενος στην έκκληση της Περιφέρειας Ηπείρου για βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς  θα παραδώσει χειμερινό ρουχισμό  για ηλικιωμένα άτομα.

Επίσης, από τη μεριά του καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια  συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας  σε είδη όπως:  

– Τρόφιμα μακράς διαρκείας

– Τυποποιημένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κονσέρβες, γάλα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κομπόστες, χυμούς, παξιμάδια, διάφορα αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα κλπ.)

– Απορρυπαντικά, καθαριστικά, σαπούνια, είδη ατομικής υγιεινής, χαρτικά.

– Κουβέρτες και λοιπά κλινοσκεπάσματα.

– Χειμερινό ρουχισμό για ηλικιωμένα άτομα 

– Πτυσσόμενα Ράντζα   

  Η συλλογή των προσφερομένων ειδών θα γίνεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στο Διοικητήριο της  Περιφέρειας Ηπείρου, στα γραφεία 128 και 129 στο ισόγειο του κτηρίου, από τις 3-12 έως τις 10-12 , από τις 8.00π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 26510-87129 , 2651087128 (κ. Καμπούρη Δ.) 

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου καλεί σε συλλογή ειδών διατροφής μακράς διάρκειας καθώς και χειμερινών ρούχων – κλινοσκεπασμάτων για την ανακούφιση των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό στην γειτονική Αλβανία.

Τα είδη συλλέγονται στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΑμεΑ Ιωαννίνων «Νεομάρτυρας Γεώργιος», Συνοικισμός Πεντέλης, Ιωάννινα και σήμερα Τρίτη από 7.30πμ έως 14.30μμ.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ