Επικαιρότητα

Με συνεργασία για ένα καθαρό ιστορικό κέντρο

Off

Μία φιλόδοξη, αλλά απολύτως αναγκαία προσπάθεια συμφώνησαν να υλοποιήσουν από κοινού ο Δήμος Ιωαννιτών και το Σωματείο Καφέ – Μπαρ Εστίασης και Κέντρων διασκέδασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Το πρώτο σκέλος αυτής της προσπάθειας ανακοινώθηκε χθες από τη δημοτική αρχή και περιλαμβάνει την αλλαγή του τρόπου αποκομιδής στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου.

Απώτερος στόχος είναι η καλύτερη δυνατή αποκομιδή και επίτευξη της καθαριότητας σε ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η συμφωνία προβλέπει ότι κάθε κατάστημα θα προμηθευτεί έναν ή περισσότερους τροχήλατους κάδους απορριμμάτων, κατάλληλους για μηχανική αποκομιδή και φόρτωση σε απορριμματοφόρα με χωρητικότητα έως 360 λίτρα.

Η επιλογή θα γίνει από τους καταστηματάρχες, ανάλογα με τις ποσότητες απορριμμάτων της κάθε επιχείρησης. 

Στους κάδους αυτούς θα τοποθετούνται μόνο σύμμικτα και οι υπεύθυνοι θα φροντίζουν να τους μεταφέρουν στο πλησιέστερο σημείο διέλευσης του απορριμματοφόρου.

Η περιοχή όπου θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα είναι αυτή που οριοθετείται από τις οδούς Κουντουριώτου, Πλατεία Μαβίλη, Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Αλεξίου, Μητροπόλεως, Ανεξαρτησίας και Αβέρωφ, Φρόντζου, Δαγκλή, τις καθέτους αυτών καθώς και τους πεζοδρόμους που περικλείονται. 

Το επόμενο διάστημα και στο πλαίσιο ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων θα χορηγηθούν από τον Δήμο οι ειδικοί κάδοι οργανικών (βιοαποδομίσιμων) απορριμμάτων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου