Επικαιρότητα

Μειωμένες, αλλά συνεχείς οι ροές προσφύγων

Off

Εξαιρετικά μειωμένες, αλλά συνεχείς, είναι οι ροές προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα Κέντρα Φιλοξενίας στην Ήπειρο.

Έτσι, μόλις χθες έφτασαν 14 ακόμη άτομα στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά, ενώ αναμένονται και άλλοι, λιγότεροι όμως, στη δομή στη Φιλιππιάδα και τρία άτομα σε ξενοδοχεία στην Πρέβεζα.

Η αναζήτηση από την Ύπατη Αρμοστεία χώρων οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν ως δομές φιλοξενίας στην Ήπειρο συνεχίζεται με το ενδιαφέρον να έχει επικεντρωθεί στην Πρέβεζα και την Άρτα.

Η κατάσταση πάντως στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά, λόγω και της αύξησης του αριθμού προσφύγων και μεταναστών τους τελευταίους δύο μήνες φαίνεται αρκετά δύσκολη και αυτό επιβεβαιώθηκε με ένα αιματηρό περιστατικό που έγινε το βράδυ της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για την πρόκληση σωματικών βλαβών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Όπως προέκυψε το βράδυ της Κυριακής, ο 22χρονος επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) και τραυμάτισε τέσσερις ομοεθνείς του.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη έγιναν αναζητήσεις από το βράδυ, μέχρι τη σύλληψή του το πρωί της Δευτέρας. Οι τέσσερις τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Χατζηκώστα για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι δύο παρέμειναν για νοσηλεία και τη Δευτέρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ Ιωαννίνων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου