Επικαιρότητα

Νέα διερεύνηση για το Μουσικό Σχολείο

Off

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Μ. Ελισάφ με αντιπροσωπεία καθηγητών, μαθητών, γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου το πρωί της Τρίτης, με αφορμή το ζήτημα που προκάλεσε η πρόταση της δημοτικής αρχής για μεταστέγαση από τον Σεπτέμβριο του σχολείου στην Περίβλεπτο.

Όπως είχε ανακοινωθεί από τη Δευτέρα και από τον σύλλογο διδασκόντων και από το 15μελές, χθες πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, με κατάληξη το δημαρχείο.

Υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, με μελωδίες και τραγούδια από την παραδοσιακή και τη λαϊκή παράδοση μέχρι γνωστά τραγούδια του ξένου ρεπερτορίου, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον κ. Ελισάφ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή στο ζήτημα που προέκυψε.

Παρότι χρειάστηκε να περάσουν δύο και πλέον ώρες, πρακτικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε πέραν της δέσμευσης που ανέλαβε ο δήμαρχος να εξεταστεί εκ νέου το θέμα από κοινού με τα αγαθοεργά καταστήματα, στα οποία ανήκει το κτίριο που στεγάζει το Μουσικό Σχολείο και με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το ζήτημα όπως διευκρίνισε ο κ. Ελισάφ προέκυψε κατόπιν της αδυναμίας των αγαθοεργών να αναλάβουν το κόστος των απαραίτητων εργασιών ώστε το κτίριο να λάβει άδεια καταλληλότητας. Μία από τις εναλλακτικές προτάσεις που εξέτασε ο δήμος ήταν η μεταστέγαση στο σχολείο της Περιβλέπτου, με την δημοτική αρχή ωστόσο να επιχειρεί να διευκρινίσει και με την χθεσινή ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση ότι επρόκειτο για πρόταση και όχι για απόφαση, όπως ισχυρίζεται η διεύθυνση του σχολείου.

Αυτό που συμφωνήθηκε στη συνάντηση είναι να γίνει νέα επικοινωνία με τους διαχειριστές του κληροδοτήματος και να ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας ώστε μέσω κάποιας προγραμματικής σύμβασης να εκτελεστούν οι εργασίες και το σχολείο να παραμείνει στο υφιστάμενο κτίριο.

Παράλληλα, όμως θα διερευνηθούν και άλλες πιθανές λύσεις για τη μεταστέγαση του σχολείου από το Σεπτέμβριο σε περίπτωση που δεν διασφαλισθεί άδεια καταλληλότητας. Η περίπτωση αναζήτησης οικοπέδου για ανέγερση νέου σχολείου προφανώς ανάγεται σε μία μακροπρόθεσμη προοπτική που δεν μπορεί να λύσει άμεσα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ελισάφ τόνισε μεταξύ άλλων πως οι μαθητές που ήταν παρόντες έχουν αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε το πρόβλημα, «φωτογραφίζοντας» με αυτόν τον τρόπο τον σύλλογο διδασκόντων.

Στον αντίποδα ο διευθυντής του σχολείου Θαν. Τσάνης επέμεινε στην «σκληρή γραμμή», όπως εκφράστηκε και στη συνάντηση αλλά και στις ανακοινώσεις, δείχνοντας πάντως με την απάντηση και στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι είναι ειλημμένη η απόφαση του σχολείου να μην αποδεχθεί το ενδεχόμενο μεταστέγασης. Τέλος, η Γεωργία Χήτου, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων τόνισε ότι εάν εφαρμοστεί μία τέτοια λύση, το αποτέλεσμα θα είναι η συρρίκνωση αρχικά του μαθητικού δυναμικού και ακολούθως το λουκέτο στο σχολείο. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου