Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 09:57
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκεμβρίου 2019
Επικαιρότητα

Δεν… έπιασαν τόπο τα πρώτα πρόστιμα

Off

Δεν φαίνεται να… έπιασαν τόπο τα πρώτα πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων σε συμβατικούς και υπογειοποιημένους κάδους τόσο από καταστήματα όσο και από μεμονωμένους πολίτες.

Τουλάχιστον αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει λίγες ημέρες μετά την επιβολή των προστίμων με τη Δημοτική Αστυνομία να προχωρά σε επαναλαμβανόμενους ελέγχους, έχοντας λάβει την πολιτική εντολή από τη δημοτική αρχή, να προχωρήσει ακόμη πιο δυναμικά και συντονισμένα σε αυτή την πρακτική.

Ενώ αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τουλάχιστον η πλειονότητα των καταστημάτων θα ανταποκριθεί και συμμορφωθεί στις απολύτως αυτονόητες απαιτήσεις, σε συγκεκριμένα σημεία όπως στην Πλατεία Πάργης, την οδό Πυρσινέλλα και την οδό Χ. Τρικούπη, η κατάσταση δεν έχει μεταβληθεί δραματικά.

Έτσι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευάγγελος Πήχας σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι δόθηκαν εκ νέου οδηγίες στην Δημοτική Αστυνομία για εντατικοποίηση των ελέγχων, επιμένοντας ωστόσο ότι το κρίσιμο ζητούμενο είναι ο σεβασμός που θα πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες στην αυτονόητη ανάγκη να διατηρηθεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας στην πόλη.

Στο μεταξύ, ο κ. Πήχας εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία της δημοτικής αρχής για την επιτυχημένη εφαρμογή της απόφασης που ελήφθη από κοινού με το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφέ – Μπαρ – Εστίασης για την αλλαγή του τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων από τα καταστήματα εστίασης στο ιστορικό κέντρο.

«Προφανώς εάν το μοντέλο αυτό κριθεί επιτυχημένο, θα το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιοχές», σημείωσε ο κ. Πήχας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ