Επικαιρότητα

Κοινές δράσεις με βάση το περιβάλλον

Off

Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλειος Βλέτσας, εκπροσωπώντας το Δήμο Ιωαννιτών εξελέγη στο Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. 

Η εκλογή, έγινε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου στο Λιδωρίκι Φωκίδος, παρουσία αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων Δήμων από Ελλάδα και Κύπρο και μελών του Δικτύου.

Οι στόχοι του Δικτύου είναι καταρχάς η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των δημοτών και των επιχειρήσεων σε δράσεις που αφορούν την προστασία των λιμνών, η υπαγωγή επενδύσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα, η συνεργασία- αλληλοϋποστήριξη και η ανταλλαγή εμπειριών διαχείρισης και τεχνογνωσίας με άλλους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την τελευταία πενταετία, έχουν υλοποιηθεί 70 και πλέον δράσεις, με όλα τα μέλη να αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο περιθώριο των εργασιών, συζητήθηκαν και προτάθηκαν δράσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο 2019-2023.   

Όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας σε δήλωσή του: «Η εκλογή μου στο Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των προβλημάτων, αλλά και των αναπτυξιακών προοπτικών της λίμνης Παμβώτιδας. Επιδίωξη του Δ.Σ. είναι η διαμόρφωση κοινής δράσης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τους υδάτινους πόρους, την αειφόρο ανάπτυξη και ειδικότερα τη δημιουργία ενός πλαισίου υγιούς ανάπτυξης παραλίμνιων περιοχών και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ΕΣΠΑ, το «βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο της χώρας» όπως το χαρακτήρισε, υπενθυμίζοντας παράλληλα την ύπαρξη σημαντικών δράσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το «Πράσινο Ταμείο» και εκφράζοντας την υποστήριξή του στη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου